Mijn verhaal | Mijn eerste Pelgrimstocht

Mijn verhaal | op pad naar Santiago de Compostela

Vessem – Santiago de Compostela

Eindelijk is het zover, na het ontstaan van mijn wens, een jaar of 15 geleden, kan ik doordat zich de mogelijkheid voordoet, op pelgrimspad gaan naar Santiago de Compostela. Volgens de overleveringen zou in het verre verleden hier het lichaam van apostel Jacobus zijn begraven nadat het in een bootje was aangespoeld. Rond zijn graf is er een grote kathedraal gebouwd.

Mijn redenen bij deze start zijn: ontmoeting met de mensen welke ik onderweg zal tegenkomen, in hun land en leefomgeving. En de cultuurhistorie, zoals mijn interessen voor de spirtualiteit van de Tempeliersridders.

Onderweg zal blijken of dit de ware redenen zullen zijn.

Mijn verhaal | Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela

1e gedeelte van 5 augustus 2003 tot 2 september 2004

Vessem – Santiago de Compostela, 2003/2004

Schrijvende, Ben Noorloos, juni 2003, wonende te Heinenoord

Eindelijk is het zover, na het ontstaan van mijn wens, een jaar of 15 geleden. Kan ik, doordat zich de mogelijkheid voordoet, op pelgrimspad gaan naar Santiago de Compostela. Santiago de Compostela ligt in Galicie noordwest Spanje. Volgens de overleveringen zou in het verre verleden hier het lichaam van apostel Jacobus zijn begraven nadat het in een bootje was aangespoeld. Rond zijn graf is er een grote kathedraal gebouwd. In ongeveer het jaar 600 tot 700 na Christus is de pelgrimage hiernaar toe opgang gekomen. Waarna deze met hoogte en dieptepunten niet meer is gestopt. Vandaag de dag gaan weer vele mensen onderweg, met diverse redenen. Mijn redenen bij deze start zijn: ontmoeting met de mensen welke ik onderweg zal tegenkomen, in hun land en leefomgeving. En de cultuurhistorie, zoals mijn interessen voor de spirtualiteit van de Tempeliersridders.

Onderweg zal blijken of dit de ware redenen zullen zijn.

Een reactie op Mijn verhaal | Mijn eerste Pelgrimstocht

  1. Pingback: Ben Onderweg | Ben Noorloos – Ben Onderweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *