Spirituele wandel driehoek, Brabant.

Wanneer:
25 juni 2019 – 28 juni 2019 hele dag
2019-06-25T00:00:00+02:00
2019-06-29T00:00:00+02:00

Spirituele wandel driehoek, Brabant

Vanaf Vessem, via Postel naar Bergeijk
Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Met fijne ontmoeting in de gasthuizen, u waant u na 2 dagen wandelen al een week onderweg.

inhoud:

Afwisselende pelgrimswandeling voor mensen die houden van doorstappen, met inspirerende momenten onderweg. Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Bij de reisbrief die iedereen van tevoren ontvangt, zit een een advies voor de paklijst. Op de wandeldagen lopen we alleen met een dagrugzak. De overige bagage wordt voor u vervoerd. Beperk u echter wel tot het meest noodzakelijke.

De deelnemers worden op dinsdag om 16.00 uur verwacht bij Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem. Er is een parkeerplaats achter de kerk, waar de auto kan blijven staan tot maandag. Vessem is vanuit Eindhoven ook goed bereikbaar met de buurtbus. Deze rijdt ook op maandag.

In Vessem maken we dinsdagavond kennis de historie van de pelgrimshoeve en de bindende factor achter een pelgrimage naar Santiago de Compostela.

Woensdag gaan we de grens met België over, op weg naar de Norbertijnen van Abdij Postel in Mol. Een prachtige wandeling, die eindigt in de oude romaanse kerk van de abdij. We kunnen om 18.00 uur het avondgebed meemaken; daarna is er een broodmaaltijd. Het gastenhuis gaat om 22.30 uur op slot. Maar voor de gasten is er de gezellige bar, met onder andere Postels bier. De gastenpater schuift dan graag aan voor gesprek met ons.

Op donderdag wandelen we naar Bergeijk en overnachten we in de De Hooge Berkt. Een bijzondere – oecumenische – leefgemeenschap aan de rand van het dorp Bergeijk. We maken dan de vesper dienst na de maaltijd mee. Bij de koffie is er ruimte voor nadere ontmoeting.

Na het ontbijt en de ochtendviering op vrijdagmorgen. Vertrekken wij door de Brabantse Kempen naar Vessem, net als de vorige dagen een tocht van om en nabij de 22 kilometer. In Vessem aangekomen is er nog een kop soep en ronden we deze dagen af, zodat we rond de klok van vier beginnen aan de thuisreis.

Deze wandeling in de ‘Spirituele Driehoek’ is geschikt voor mensen die van langere tochten houden, een goede wandelconditie is gewenst.

Dit bericht is een kopie van een kalender feed van een adere website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *