Spirituele driehoek, NL

Spirituele wandel driehoek, Brabant
Vessem, via Bergeijk naar Postel
Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Met fijne ontmoeting in de gasthuizen, u waant u na 2 dagen wandelen al een week onderweg.
23 t/m 27 juni 2020 midweek
25 t/m 28 september 2020 weekend


SPIRITUELE DRIEHOEK (VESSEM, BERGEIJK, ABDIJ POSTEL)

23 t/m 27 juni 2020 midweek
25 t/m 28 september 2020 weekend

Een prachtige wandel 3 daagse voor mensen die houden van mooie wandel dagtochten. Door de Brabantse kempen en door de grensbossen met Belgie.

Compleet verzorgt – in samenwerking met de Wandelmaat.

Inhoud:

Afwisselende pelgrimswandeling voor mensen die houden van doorstappen, met inspirerende momenten onderweg. Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Bij de reisbrief die iedereen van tevoren ontvangt, zit een een advies voor de paklijst. Op de wandeldagen lopen we alleen met een dagrugzak. De overige bagage wordt voor u vervoerd. Beperk u echter wel tot het meest noodzakelijke.

De deelnemers worden op dinsdag om 16.00 uur verwacht bij Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem. Er is een parkeerplaats achter de kerk, waar de auto kan blijven staan tot maandag. Vessem is vanuit Eindhoven ook goed bereikbaar met de buurtbus. Deze rijdt ook op maandag.

In Vessem maken we dinsdagavond kennis de historie van de pelgrimshoeve en de bindende factor achter een pelgrimage naar Santiago de Compostela.

Woensdag gaan we de grens met België over, op weg naar de Norbertijnen van Abdij Postel in Mol. Een prachtige wandeling, die eindigt in de oude romaanse kerk van de abdij. We kunnen om 18.00 uur het avondgebed meemaken; daarna is er een broodmaaltijd. Het gastenhuis gaat om 22.30 uur op slot. Maar voor de gasten is er de gezellige bar, met onder andere Postels bier. De gastenpater schuift dan graag aan voor gesprek met ons.

Op donderdag wandelen we naar Bergeijk en overnachten we in de De Hooge Berkt. Een bijzondere – oecumenische – leefgemeenschap aan de rand van het dorp Bergeijk. We maken dan de vesper dienst na de maaltijd mee. Bij de koffie is er ruimte voor nadere ontmoeting.

Na het ontbijt en de ochtendviering op vrijdagmorgen. Vertrekken wij door de Brabantse Kempen naar Vessem, net als de vorige dagen een tocht van om en nabij de 22 kilometer. In Vessem aangekomen is er nog een kop soep en ronden we deze dagen af, zodat we rond de klok van vier beginnen aan de thuisreis.

Deze wandeling in de ‘Spirituele Driehoek’ is geschikt voor mensen die van langere tochten houden, een goede wandelconditie is gewenst.

Opmerkingen:
INBEGREPEN: 3 overnachtingen, huur van bedlinnen en handdoek, alle maaltijden, kop soep op vrijdag, rondleiding, administratieve kosten en dienstverlening door permanent aanwezige gids.

Overige informatie:

*Bij aanvang bent U om 16.00 welkom bij de Pelgrimshoeve in Vessem. Er is een parkeerplaats waar uw auto kan blijven staan tot zondag. Vessem is vanuit Eindhoven goed bereikbaar met de (buurt-) bus.
Deze buurtbus rijdt ook op dinsdag en vrijdag.

Overnachtingen 3
totaal 4 dagen

Datum:
23 t/m 27 juni 2020 midweek
25 t/m 28 september 2020 weekend

Beschikbare plaatsen: 9
Prijs: € 420,00 donateurs Wandelmaat € 395,00

Aanvang: Vessem, Pelgrimshoeve 16:00:00
Terugreis: Vessem. Pelgrimshoeve 16:00:00
Wandeldagen: drie
Aantal Kilometers: 25 km per dag

Regio: Noord-Brabant
Landschap: bos, dorp, landelijk

Gasthuis
1.Pelgrimshoeve Kafarnaüm, Vessem
2.Abdij Postel, Norbertijnerabdij, België
3.Leefgemeenschap de Hooge Berkt, Bergeijk

Er zijn eenvoudige kamers, douche en toilet op de gang. We kunnen het gebruik van 1  persoons kamer niet op alle adressen garanderen.
Linnengoed, handdoeken, washandje en alle maaltijden inbegrepen.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.