Agenda

jun
25
di
Spirituele wandel driehoek, Brabant.
jun 25 – jun 28 hele dag

Spirituele wandel driehoek, Brabant

Vanaf Vessem, via Postel naar Bergeijk
Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Met fijne ontmoeting in de gasthuizen, u waant u na 2 dagen wandelen al een week onderweg.

inhoud:

Afwisselende pelgrimswandeling voor mensen die houden van doorstappen, met inspirerende momenten onderweg. Tijdens het wandelen krijgen de verhalen van iedere deelnemer de ruimte. Bij de reisbrief die iedereen van tevoren ontvangt, zit een een advies voor de paklijst. Op de wandeldagen lopen we alleen met een dagrugzak. De overige bagage wordt voor u vervoerd. Beperk u echter wel tot het meest noodzakelijke.

De deelnemers worden op dinsdag om 16.00 uur verwacht bij Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem. Er is een parkeerplaats achter de kerk, waar de auto kan blijven staan tot maandag. Vessem is vanuit Eindhoven ook goed bereikbaar met de buurtbus. Deze rijdt ook op maandag.

In Vessem maken we dinsdagavond kennis de historie van de pelgrimshoeve en de bindende factor achter een pelgrimage naar Santiago de Compostela.

Woensdag gaan we de grens met België over, op weg naar de Norbertijnen van Abdij Postel in Mol. Een prachtige wandeling, die eindigt in de oude romaanse kerk van de abdij. We kunnen om 18.00 uur het avondgebed meemaken; daarna is er een broodmaaltijd. Het gastenhuis gaat om 22.30 uur op slot. Maar voor de gasten is er de gezellige bar, met onder andere Postels bier. De gastenpater schuift dan graag aan voor gesprek met ons.

Op donderdag wandelen we naar Bergeijk en overnachten we in de De Hooge Berkt. Een bijzondere – oecumenische – leefgemeenschap aan de rand van het dorp Bergeijk. We maken dan de vesper dienst na de maaltijd mee. Bij de koffie is er ruimte voor nadere ontmoeting.

Na het ontbijt en de ochtendviering op vrijdagmorgen. Vertrekken wij door de Brabantse Kempen naar Vessem, net als de vorige dagen een tocht van om en nabij de 22 kilometer. In Vessem aangekomen is er nog een kop soep en ronden we deze dagen af, zodat we rond de klok van vier beginnen aan de thuisreis.

Deze wandeling in de ‘Spirituele Driehoek’ is geschikt voor mensen die van langere tochten houden, een goede wandelconditie is gewenst.

jul
20
za
Hadrian’s Wall, Engeland -Hadrian’s Wall Path
jul 20 – jul 27 hele dag

20 juli t/m 27 juli 2019
Hadrian’s Wall, Engeland -Hadrian’s Wall Path,
Met een totale afstand van 84 mijl(134Km) van kust tot kust, is dit een Werelderfgoed van de muur van Hadrianus. De route loopt langs Romeinse nederzettingen en forten. Er is geschiedenis bij elke stap, onderweg gezellige pubs, levendige marktplaatsen en geweldige uitzichten.

Dagprogramma en praktische zaken
Hadrian’s Wall, 8 dagen
Dag 1
Wallsend
Het Romeinse Segedunum fort is startpunt voor onze wandelreis over dit historische pad.

Dag 2
Wallsend – Heddon-on-the-Wall
We starten bij de muren van het Romeinse fort. Langs de rivier de Tyne lopen we in westelijke richting. We volgen het pad langs de muur en door open landschap van Northumberland naar het dorpje Heddon-on-the-Wall.

Dag 3
Heddon-on-the-Wall – Chollerford
Langs de muur door het open landschap naar Harlow Hill. Vanaf hier is de muur grotendeels verdwenen, doordat in het verleden deze stenen helaas als bouwstenen gebruikt zijn. Hier volgt u de Romeinse versterkingsgracht de Valum. Net voordat u Choleford bereikt verschijnt de muur opnieuw en u volgt deze het dorpje in waar u overnacht.

Dag 4
Chollerford – Twice Brewed
Verder trekkend langs de muur gaan we Chollerford uit. Door Nothumberland komt u het National Park binnen. Op dit stuk van de route is de muur gebouwd op de top van de kliffen en kunt u genieten van de eindeloze vergezichten, over het groene landschap. U passeert het Housesteads Romeinse fort dat spectaculair op de top van Grag Lough gelegen is. U volgt opnieuw de muur over de hoge kliffen en rotswanden tot u bij Grag Peel afdaalt en via een landelijke weg, Twice Brewed bereikt.

Dag 5
Twice Brewed – Banks
U begint uw tocht met een klim naar de top van de Winshield Grags, met 345meter het hoogste punt van de reis. Hier kunt u genieten van de schitterende vergezichten over het omliggende landschap. Het pad langs de muur daalt nu af langs Bogle Hole naar het Romeinse fort Magnis en u bereikt de ruïnes van de Thirwall burcht. Hier steekt u de grens met Cumbria over en wandelt verder hoog boven de Irthington kloof, naar het strategisch gelegen dorpje Banks.

Dag 6
Banks – Carlisle
U verlaat Banks en daalt af in de vruchtbare akkerlanden van deze streek. U volgt de muur naar het pittoreske dorpje Walton. U volgt nu een makkelijk pad door het glooiende landschap langs de oevers van de rivier de Eden naar het historische stadje Carlisle. Gelegen op de grens tussen Schotland en Engeland, met zijn indrukwekkende burcht en prachtige kathedraal.

Dag 7
Carlisle – Bowness-on-Solway
U verlaat Carlisle en via de oever van de eden en volgt de Romeinse muur en valum door de dorpjes Grinsdale en Beaumont. Hier verlaat de muur de oevers van de rivier en steekt u het estuarium van de Solway Firth over. Tijdens de oversteek, kunt u genieten van de spectaculaire uitzichten over de pieken van Skiddaw en High Pike, naar het zuiden en Schotland naar het noorden. Bij Glasow pikt u de muur weer op en volgt deze langs een landelijke weg naar Bowness-on-Solway en het Romeinse Fort Maia, het eindpunt van Hadrian’s Wall en tevens van deze unieke historische wandelreis.

Dag 8
Bowness-on-Solway
Na het ontbijt gaan we op terug tocht naar huis, met een rugzak vol bijzondere herinneringen.

Praktische zaken: deze reis is in samenwerking met pelgrimroutes.nl

Etappes
20 – 25 km per dag

Accommodaties:
diverse accomodaties incl ontbijt

Prijs voor deze bijzondere wandelreis bedraagt
€ 749,–

Deze bedragen is inclusief:
Alle overnachtingen met ontbijt, tijdens de wandelreis;
Begeleiding door een ervaren Gids

Eigen kosten deelnemers:
Heen- en terugreis, u ontvangt advies na aanmelding.
Bagagevervoer optie € 48
Dagelijks de lunches, diner en overige versnaperingen.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.

jul
30
di
Klankschaal ligconcert
jul 30 @ 20:00 – 22:00

KLANKONTSPANNING LIGCONCERT

Een ligconcert is een streling voor lichaam en geest. Je wordt verwend met klanken en geluiden die invloed op je lichaam en je emoties hebben. Het brengt rust en ruimte waardoor je energie makkelijker kan gaan stromen. De ontspannende werking van de klanken nemen je mee op reis en je aandacht richt zich meer naar binnen.Tijdens een Klankontspanning ligconcert maken ik gebruik van akoestische instrumenten. o.a. klankschalen, gong, oceaandrums, sandawa, etc.Een Klankontspanning ligconcert duurt ongeveer 1,5 uur. Je ondergaat het liggend (zitten kan ook), ontspannen en met de aandacht naar binnen gericht. De buitenwereld is wat verder weg, de toegang tot je intuïtieve vermogens verbeteren. Je lichaam en je geest worden aangesproken om tot innerlijke rust te komen.Elke Klankontspanning – ligconcert wordt afgestemd op de aanwezige deelnemers. Het is keer op keer een nieuwe beleving. Na afloop van een klankontspanning – ligconcert nemen we tijd om de ervaringen te delen.

TIP: We raden publiek aan om een matje of dunne matras mee te nemen, zodat men het concert liggend kan worden ervaren en beluisteren.

Het resonatie concert is in centrum De Zin Stationslaan 32,aanvang: 20.00, zaal open 19.30uur;bijdrage inclusief koffie/thee: € 15,–.

aug
17
za
Pelgrims wandelreis Lourdes en Pyreneën
aug 17 – aug 23 hele dag

Pelgrims wandelreis Lourdes en Pyreneën
Kennismaking met Lourdes en pelgrimswandelen door de Pyreneeën.
De plek waar Aarde en Hemel elkaar raken, door de plek en de bijzondere natuur van de Pyreneeën.

Compleet verzorgt, inclusief: vlucht/trein naar Lourdes, overnachtingen, onbijt, lunch, diner en bagagevervoer
Terug

Reis info:
De Pyreneeën bestaan uit een langgerekte bergketen van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. Het centrale deel kent de hoogste toppen en spectaculaire keteldalen en verschillende nationale parken. Hierdoor is dit deel het populairst bij wandelaars en dagjesmensen. De oostelijke en westelijke uitlopers zijn landelijker en bieden meer rust en ongereptheid. Lourdes, gelegen in het hart van de Pyreneeën, ontvangt jaarlijks ongeveer 5 miljoen bezoekers uit de hele wereld. Hier maakt het spirituele karakter, of het nu tot de geschiedenis of de legende behoort, deel uit van het heden door de kracht en schoonheid van dit stadje, de stempel van het verleden en de ingetogenheid van de heiligdommen. Lourdes was slechts een klein gehucht.

Toen Bernadette Soubirous op 11 februari 1858, ze was toen veertien jaar oud, ging Bernadette met haar zusje Toinette en een vriendin hout sprokkelen. Vanwege haar slechte conditie kon Bernadette de meisjes niet bijhouden. Toen ze haar kousen uittrok om de Gave over te steken, hoorde ze aan de overkant boven de daar aanwezige grot van Massabielle een geruis als van de wind, maar zag de struiken en bomen niet bewegen. Ze zag vervolgens de verschijning van een in het wit geklede vrouw met een rozenkrans. Bernadette, die een eenvoudig meisje was dat nauwelijks kon lezen, noemde de dame aquero.
Tot Bernadette nog zeventien maal een visioen, waarbij ze op aanwijzing van de verschijning een bron opende. In de maanden van de visioenen werden de verhalen van Bernadette vaak niet serieus genomen. Mensen die met haar mee gingen zagen nooit iets, al waren er wel die ‘een aanwezigheid’ voelden. De prefect en de dorpspastoor ondervroegen haar kritisch. Dat was moeilijk voor haar omdat ze de boodschappen van de verschijning niet altijd begreep.

aug
25
zo
Der Ökumenische Pilgerweg, Duitsland Leipzig naar Eisenach – DW
aug 25 – aug 31 hele dag

Ontmoeting met Luther en Bach in Duitsland, via de oecumenische pelgrimsweg
Leipzig naar Eisenach, Duitsland
Het bijzondere dat deze weg zich kenmerkt door rijke historie van het gebied.

25 t/m 31 augustus 2019
Wandelreis over een aanlooproute, naar Santiago, uit het oosten van Duitsland. In 7 wandelt u tussen Leipzig en Eisenach. De Duitse Jakobusweg draagt de naam “Der Ökumenische Pilgerweg”. Het bijzondere dat deze weg zich kenmerkt door rijke historie van het gebied.

Afgelopen jaar was het precies 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen heeft vastgespijkerde op de deur van de slotkerk in Wittenberg. Dit vormde het begin van een revolutie in het religieuze denken. Eerst in Duitsland, vervolgens in Rome en daarna in de rest van Europa. De Oecumenische Pelgrimsweg, voert ons langs de belangrijkste steden waar Luther leefde.

We starten deze reis op zondag in Amersfoort. Hiervandaan rijden we gezamenlijk in een personenbus naar Leipzig. Hier zal de eerste overnachting plaatsvinden in een jeugdherberg. De volgende dag begint onze pelgrimstocht naar Eisenach. We wandelen over de Oecumenische Pelgrimsweg; de bagage wordt met de bus vervoerd. In sommige plaatsen kan van te voren geen logies worden gereserveerd. Dit is normaal voor pelgrims die onderweg zijn naar Santiago de Compostela. Uw ervaren gids zorgt dat het goed komt! In Leipzig is er tijd voor het bezichtigen van deze mooie Bachstad, met het graf van de grote componist in de Thomaskirche, waar hij tot zijn dood cantor-organist was. Daarnaast is Leipzig bekend vanwege bouwwerken in Jugendstil.

Op maandag maken we een stevige wandeling. Ons doel is de oude kerk van Merseburg aan de rivier de Saale. Hier overnachten we in een pelgrimsherberg. Van Merseburg vertrekken we de volgende dag naar Naumburg. De overnachting is in het klooster van Roßbach, vlak voor Naumburg. Woensdag staat de Weinstraße – het woord zegt het al: door het wijndal van de Saale – op het programma. We lopen naar Eckartsberga, waar we slapen in het gemeenschapshuis van de kerk. Op donderdag starten we in Buttelstedt; door mooie landerijen bereiken het indrukwekkende concentratiekamp Buchenwald. Hiervandaan gaan we naar Erfurt, waar we in de pelgrimsherberg overnachten. Erfurt is de plaats waar Luther, Meister Eckhart en Bonifatius hebben gestudeerd / gewerkt. We vinden hier logies in het oude Augustijnenklooster.

De tocht voert ons op vrijdag naar Gotha. Na een mooie wandeling door Erfurt komen we bij fraaie akkers en landbouwvelden in deze streek. We lopen langs Frienstedt richting Gotha. Hierna reizen we door naar Eisenach en overnachten we bij de zusters in het klooster van het Evangelisch Lutherse Diaconessenhuis. Op zaterdag, alweer de laatste dag, bezoeken we eerst Eisenach en kasteel De Wartburg, waar Maarten Luther, de grote reformator uit 1517, ondergedoken zat en het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde. Rond 10.30 uur beginnen we aan onze thuisreis. We verwachten rond 16.00 uur weer bij station Amersfoort te zijn.

Het bijzondere is dat deze weg zich kenmerkt door de rijke historie van het gebied. Trekkend door deze streek met de menselijke tred en openstaan voor de ontmoeting met alles en iedereen op je weg. Maakt dat je rijker en geeft de verbondenheid die we als mensen met de schepping hebben inhoud.