Agenda

jan
5
za
Ochtendgloren wandeling
jan 5 @ 07:00 – 09:00

Hartelijk welkom…

Op deze vroege ochtend in Ermelo! Reintje de Vos en Ben Onderweg verzorgen maandelijks een Ochtendgloren wandeling.

Begin de dag vroeg met een verfrissende wandeling om de week af te sluiten of juist om te beginnen. Wandelen bied rust voor het lichaam en stelt de hersenen in staat om veel geestelijke ballast en informatie te verwerken. We starten bij aanvang met een kop koffie of thee. Waarna we in stilte met de wandeling starten, met een mediatief moment. We hopen de zon, op te zien komen boven de Ermelosche heide.

Wie weet spotten we nog een Ree of Wild Zwijn onderweg. In het 2e deel van de wandeling zal er door het bos gewandeld worden, en krijgt u diverse tekst en uitleg over de directe omgeving betreft de natuur en de historie.

Opgeven (vooraf verplicht) kan via info@benonderweg.nl of info@reintjedevos.nl Zie ook www.benonderweg.nl

Graag tot ziens

Vanaf 16 jaar € 12.50 p.p.

jan
9
wo
Vakantiebeurs
jan 9 – jan 13 hele dag
jan
12
za
VNB informatie dag – Flint Amersfoort
jan 12 hele dag

Als vaste standhouder willen wij u als eerste de gelegenheid geven om zich aan te melden. Om u een plek op de
informatiemarkt te garanderen ontvangen wij uw aanmelding graag voor 1 december 2018. Aanmelden doet u eenvoudig
door een mail te sturen naar roosmarie.manders@vnb.nl. U ontvangt zo snel mogelijk de bevestiging van de aanmelding
inclusief aanvullende informatie.
Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit
08.30 uur Ontvangst eerste bezoekers met koffie en thee
Aansluitend Eucharistieviering
Middag Lunch in de foyers
Aansluitend Plenair programma ‘Schouder aan Schouder’ in de Rabobank Theaterzaal
Sub programma’s in de diverse zalen
Gezellige borrel in de foyers
17.00 uur Sluiting VNB-dag
Gedurende de hele dag kan de informatiemarkt bezocht worden.

jan
22
di
Klankschaal ligconcert
jan 22 @ 20:00 – 22:00

KLANKONTSPANNING LIGCONCERT

Een ligconcert is een streling voor lichaam en geest. Je wordt verwend met klanken en geluiden die invloed op je lichaam en je emoties hebben. Het brengt rust en ruimte waardoor je energie makkelijker kan gaan stromen. De ontspannende werking van de klanken nemen je mee op reis en je aandacht richt zich meer naar binnen.Tijdens een Klankontspanning ligconcert maken ik gebruik van akoestische instrumenten. o.a. klankschalen, gong, oceaandrums, sandawa, etc.Een Klankontspanning ligconcert duurt ongeveer 1,5 uur. Je ondergaat het liggend (zitten kan ook), ontspannen en met de aandacht naar binnen gericht. De buitenwereld is wat verder weg, de toegang tot je intuïtieve vermogens verbeteren. Je lichaam en je geest worden aangesproken om tot innerlijke rust te komen.Elke Klankontspanning – ligconcert wordt afgestemd op de aanwezige deelnemers. Het is keer op keer een nieuwe beleving. Na afloop van een klankontspanning – ligconcert nemen we tijd om de ervaringen te delen.

TIP: We raden publiek aan om een matje of dunne matras mee te nemen, zodat men het concert liggend kan worden ervaren en beluisteren.

Het resonatie concert is in centrum De Zin Stationslaan 32,aanvang: 20.00, zaal open 19.30uur;bijdrage inclusief koffie/thee: € 15,–.

jan
25
vr
Pelgrimsweekend
jan 25 – jan 26 hele dag

“Pelgrimeren is wandelen met je ziel, kijken met je innerlijk oog, luisteren met je hart, en zo het geheim van het leven op het spoor komen.” (Jeroen Gooskens)

Ben ik wel een pelgrim?
“Weet je, ik zou graag een keer naar Santiago lopen of naar Rome fietsen. Maar pelgrim? Ik vind het zo’n groot en beladen woord. En het klinkt ook zo kerkelijk. Ik voel me eigenlijk helemaal geen pelgrim.”

Nou, je bent niet de enige. Sterker nog, bijna niemand vertrekt als pelgrim. Maar veel mensen komen wel als pelgrim aan. Onderweg gebeurt er iets met je. Dat gaat meestal heel geleidelijk.

Programma
Hoe ziet zo’n weekend er inhoudelijk ongeveer uit?
U wordt vanaf 15.30 uur verwacht op de Pelgrimshoeve. Kom op z’n Brabants, achterom. De koffie en thee staan klaar.
We beginnen vrijdagmiddag om 16.00 uur met een uitgebreide kennismakingsronde, waarbij ieder zijn of haar plannen kan toelichten. Daarna hebben we een moment van bezinning. Dan maken we o.a. een start met ons estafetteverhaal.
Na de warme maaltijd is er tijd voor de praktische informatie over wandel- en fietsroutes en de diverse routeboekjes.

De rest van de avond wordt besteed aan de presentatie van een pelgrimstocht, waarna er nagepraat kan worden met een glaasje.
Zaterdagochtend staan we vroeg op en maken we eerst een wandeling van ongeveer een uur. Deze eindigt in het Stiltecentrum. Daarna ontbijten we.
In de ochtend hebben we het over een aantal praktische zaken. Bijvoorbeeld: Wat neem ik mee als wandelaar of fietser? En wat kan ik thuis laten? (Alles wat je thuis laat, is meegenomen!). Hoeveel gewicht is aanbevolen? Waar kun je slapen en eten onderweg? Wat kost het allemaal? Hoe gaat het met de thuisblijvers? Enzovoorts.

Aan het eind van de ochtend hebben we weer een bezinningsmoment, nu aan de hand van kaartjes met vragen over de tocht.
Na de lunch is er in de pauze gelegenheid om de tuin in te gaan of in het labyrint te lopen. Ook kun je dan de Jacobushoeve bezoeken, of het informatiecentrum van het Genootschap (als het geopend is).
We bespreken ’s middags de punten door die nog resten en kijken gezamenlijk naar een documentaire of film over de Camino.
Na de evaluatie en een luchtig moment, sluiten we het weekend om 16.00 uur af.