Pelgrimsweekend

Wanneer:
26 oktober 2018 @ 16:00 – 27 oktober 2018 @ 16:00
2018-10-26T16:00:00+02:00
2018-10-27T16:00:00+02:00
Waar:
Pelgrimshoeve Kafarnaüm
Servatiusstraat 11, 5512 AJ Vessem
Nederland

“Pelgrimeren is wandelen met je ziel, kijken met je innerlijk oog, luisteren met je hart, en zo het geheim van het leven op het spoor komen.” (Jeroen Gooskens)

Ben ik wel een pelgrim?
“Weet je, ik zou graag een keer naar Santiago lopen of naar Rome fietsen. Maar pelgrim? Ik vind het zo’n groot en beladen woord. En het klinkt ook zo kerkelijk. Ik voel me eigenlijk helemaal geen pelgrim.”

Nou, je bent niet de enige. Sterker nog, bijna niemand vertrekt als pelgrim. Maar veel mensen komen wel als pelgrim aan. Onderweg gebeurt er iets met je. Dat gaat meestal heel geleidelijk.

Programma
Hoe ziet zo’n weekend er inhoudelijk ongeveer uit?
U wordt vanaf 15.30 uur verwacht op de Pelgrimshoeve. Kom op z’n Brabants, achterom. De koffie en thee staan klaar.
We beginnen vrijdagmiddag om 16.00 uur met een uitgebreide kennismakingsronde, waarbij ieder zijn of haar plannen kan toelichten. Daarna hebben we een moment van bezinning. Dan maken we o.a. een start met ons estafetteverhaal.
Na de warme maaltijd is er tijd voor de praktische informatie over wandel- en fietsroutes en de diverse routeboekjes.

De rest van de avond wordt besteed aan de presentatie van een pelgrimstocht, waarna er nagepraat kan worden met een glaasje.
Zaterdagochtend staan we vroeg op en maken we eerst een wandeling van ongeveer een uur. Deze eindigt in het Stiltecentrum. Daarna ontbijten we.
In de ochtend hebben we het over een aantal praktische zaken. Bijvoorbeeld: Wat neem ik mee als wandelaar of fietser? En wat kan ik thuis laten? (Alles wat je thuis laat, is meegenomen!). Hoeveel gewicht is aanbevolen? Waar kun je slapen en eten onderweg? Wat kost het allemaal? Hoe gaat het met de thuisblijvers? Enzovoorts.

Aan het eind van de ochtend hebben we weer een bezinningsmoment, nu aan de hand van kaartjes met vragen over de tocht.
Na de lunch is er in de pauze gelegenheid om de tuin in te gaan of in het labyrint te lopen. Ook kun je dan de Jacobushoeve bezoeken, of het informatiecentrum van het Genootschap (als het geopend is).
We bespreken ’s middags de punten door die nog resten en kijken gezamenlijk naar een documentaire of film over de Camino.
Na de evaluatie en een luchtig moment, sluiten we het weekend om 16.00 uur af.

Dit bericht is een kopie van een kalender feed van een adere website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *