Pelgrimsreis Lourdes samen met VNB

Wanneer:
27 september 2014 – 2 oktober 2014 hele dag
2014-09-27T00:00:00+02:00
2014-10-03T00:00:00+02:00
Waar:
Lourdes
Frankrijk

Kennismaken met Lourdes en Pelgrims wandelreis, (pilot)
Wandeling met inhoud
Pelgrimsreis Lourdes,
Doel: Lourdes en Pyreneeën, 6 dagen, kennismaking Lourdes en 4 daagse wandel rondreis door de Pyreneeën .
Periode: Pilot 27 september t/m 2 oktober 2014

Reis info:

De Pyreneeën bestaan uit een langgerekte bergketen van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. Het centrale deel kent de hoogste toppen en spectaculaire keteldalen en verschillende nationale parken. Hierdoor is dit deel het populairst bij wandelaars en dagjesmensen. De oostelijke en westelijke uitlopers zijn landelijker en bieden meer rust en ongereptheid. Lourdes, gelegen in het hart van de Pyreneeën, ontvangt jaarlijks ongeveer 5 miljoen bezoekers uit de hele wereld. Hier maakt het spirituele karakter, of het nu tot de geschiedenis of de legende behoort, deel uit van het heden door de kracht en schoonheid van dit stadje, de stempel van het verleden en de ingetogenheid van de heiligdommen. Lourdes was slechts een klein gehucht.

Toen Bernadette Soubirous op 11 februari 1858, ze was toen veertien jaar oud, ging Bernadette met haar zusje Toinette en een vriendin hout sprokkelen. Vanwege haar slechte conditie kon Bernadette de meisjes niet bijhouden. Toen ze haar kousen uittrok om de Gave over te steken, hoorde ze aan de overkant boven de daar aanwezige grot van Massabielle een geruis als van de wind, maar zag de struiken en bomen niet bewegen. Ze zag vervolgens de verschijning van een in het wit geklede vrouw met een rozenkrans. Bernadette, die een eenvoudig meisje was dat nauwelijks kon lezen, noemde de dame aquero.
Tot Bernadette nog zeventien maal een visioen, waarbij ze op aanwijzing van de verschijning een bron opende. In de maanden van de visioenen werden de verhalen van Bernadette vaak niet serieus genomen. Mensen die met haar mee gingen zagen nooit iets, al waren er wel die ‘een aanwezigheid’ voelden. De prefect en de dorpspastoor ondervroegen haar kritisch. Dat was moeilijk voor haar omdat ze de boodschappen van de verschijning niet altijd begreep.

Korte indeling:
Dag 1: vertrek vanaf vliegveld Eindhoven naar Tarbes en bus naar Lourdes. Kennismaking in Lourdes en in de avond lichtprocessie. Dag 2: Wandeldag vanuit Lourdes langs de rivier de Gave naar het klooster van Bétharram afstand bedraagt rond 25Km, Dag 3: Wandeldag vanuit klooster van Bétharram, gaan we de bergen in naar Ferriéres in de Haute Pyrenees. De afstand bedraagt rond de 25Km. Dag 4: Wandeldag vanuit Ferriéres wandelen vandaag door de Haute Pyrenees naar St. Savin en gaan vandaar uit terug naar Lourdes. De afstand is ook rond de 25 Km. Dag 5: wandeldag, vanuit Savin lopen we vandaag, via de kerk van Geu terug naar Lourdes, via een mooie route langs rivier de gave de Pau. De afstand is rond de 20 Km. Dag 6: Na het ontbijt mogelijke deelname aan een viering in Lourdes en bezoek aan andere bijzondere punten. Begin van de middag is de aanvang van de terugreis naar vliegveld in Tarbes en de vlucht naar Eindhoven.

Algemene info:
Tijdens de wandeldagen zullen we picknicken op de Pyreneeën weiden. In de Pyreneeën waar de wilde paarden lopen en vale gieren door de lucht zweven Zwaarte, we lopen door een van de mooiste berggebieden van Europa. Zodoende is een goede basis conditie gewenst.
In de wandel categorie van zwaarte is deze best stevig te noemen. Op de wandeldagen is een rugzak met verschoning en lunch voor onderweg gewenst zijn. We overnachten in een klooster en in pensions langs de route. Zo hoeft er niet met zware rugzakken worden gelopen.

ONDERWEG: zullen we verschillende punten van bezinning en meditatieve momenten zijn en diverse historische oorden worden bezocht.
Kennismakingsbijeenkomst, met een kleine wandeling, op zaterdag 29 maart 2013, 10.00-12.00uur, vanaf station Driebergen/zeist

De reissom € 750,00 dit is inclusief: vliegticket, overnachtingen, ontbijt, diner, gids onderweg en pelgrimspas.

Dit bericht is een kopie van een kalender feed van een adere website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *