Pelgrimsreis Caminho Portugees Porto – Finisterra

Wanneer:
26 juli 2014 – 10 augustus 2014 hele dag
2014-07-26T00:00:00+02:00
2014-08-11T00:00:00+02:00
Waar:
Porto
Portugal

Pelgrims wandelreis vanuit Porto naar Santiago en Finisterra.
14 daagse wandelreis, inclusief bagage vervoer,

Deze 14 daagse individuele – groepsreis over de Caminho naar Santiago vanuit Porto in Portugal , op basis van half pension. Over de Portugese route naar Santiago de Compostela. De overnachtingen zijn in eenvoudige onderkomens, zoals bij een pelgrimstocht. Slaapt u in pelgrimsherbergen en kleine pensions. Deze reis is meer gericht op de culturele ingestelde pelgrimswandelaar. Overdag loopt u op eigen ritme en tempo naar de volgende slaapplaats. Na een afwisselende wandeldag kunt u genieten van een heerlijke terrassen met tapas en avondmaaltijd, meestal bereid met lokale producten.

Informatie over de streek, cultuur, historie en landschap:

Uw tocht naar Santiago de Compostela begint in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Porto.
De oude stadskern vormt een wirwar van steegjes met prachtige rococo kerkjes en pleintjes waarvan de muren bekleed zijn met de traditionele azuurblauwe Portugese tegeltjes. Uw wandelt door de groene heuvels naar het noorden en doet de middeleeuwse stad Barcelos aan met zijn prachtige Romaanse kerk en burcht. Wijngaarden en eucalyptus bossen wisselen elkaar af op onze tocht naar Ponte de Lima, een van de pareltjes van Portugal. We verlaten Ponte de Lima over haar beroemde Romaanse brug over de Lima. De Camino Portugees volgt hier de oude romeinse heirbaan, de Via Romana XIX in de richting van de Spaanse grens.
Via de brug die de oude vestingsteden Valenca en Tui met elkaar verbindt steken we de Minho over en lopen Spanje binnen. We zijn hier in de streek van de Ribeira heuvels zijn bezaaid met wijngaarden. De Camino Portugues nadert nu de kust en geeft prachtige vergezichten op de Spaanse Rias (baaien), met hun blauwe water en heuvels die recht uit de zee lijken te rijzen, alvorens Pontevedra te bereiken. In de late middeleeuwen was Pontevedra een van de belangrijkste handelshavens van Spanje. Een feit dat we terugzien in de magistrale gebouwen en pleinen en de schitterende kerken en kloosters die de stad rijk is. De wijngaarden maken nu plaats voor de groene kastanjebossen die de heuvels van dit stuk van Galicië bedekken. We lopen afwisselend naar Caldas Reis. Deze stad met haar warmwaterbronnen is al sinds de romeinse tijd een geliefd kuuroord. Een voetbad in de warmwaterbron op het plein is dan ook een traditie voor de vele pelgrims alvorens de tocht verder te zetten naar Santiago. Padron is onze laatste stop op onze pelgrimsroute naar Santiago, hier zou volgens de legende het lichaam van de apostel Jacobus aan land gebracht zijn. Het stadje vormde in het verleden dan ook een belangrijke pelgrimsplaats op zich. Na een laatste inspanning zien we van op de Monte Agro de torens van Santiago de Compostela voor ons opdoemen. Het einde van een prachtige tocht, die met zijn vele architecturale, culturele en historische hoogtepunten niemand zal teleur stellen.

Praktische info:
Reissom voor 14daagse: € 1120,–

Aantal deelnemers: Min. 6 – max. 12
Zwaarte: is eenvoudig te noemen.

Inbegrepen: • Gids/reisbegeleiding • Ontbijt, Diner • Pelgrimspaspoort • Bagagevervoer gedurende de reis, • Advies inzake de reis, van en naar start/finish

Niet inbegrepen: • Reis naar start en finish • Reisverzekering (verplicht) • Annuleringsverzekering • Kosten voor onderweg, zoals lunch

Dit bericht is een kopie van een kalender feed van een adere website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *