Pelgrims wandelreis: Le Puy naar Conques 10 mei t/m 21 mei 2014

Wanneer:
10 mei 2014 – 21 mei 2014 hele dag
2014-05-10T00:00:00+02:00
2014-05-22T00:00:00+02:00
Waar:
Le Puy-en-Velay
Frankrijk

BEGELEIDING DOOR: WIETEKE DE VOS

Hoogtepunten:
– Een bezoek aan Le Puy, een door vulkanen ingesloten bisschopsstadje met een prachtige kathedraal.
– En Velay met haar vulkaankegels
– Een bezoek aan het klooster dat aansluit bij de kathedraal Le Puy.
– De lokale specialiteit van Le Puy en Velay: Groen Linzen!!!
– Een bezoek aan de Chapelle Saint Michel van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de omgeving. De mooie Romaanse kapel is gebouwd bovenop een vulkanische rots die de stad beheerst. Volgens de legende is hier een meisje van de rots gesprongen om haar maagdelijkheid te bewijzen: tot tweemaal toe werd ze gered door de aartsengel Michael, maar de derde keer viel ze te pletter als straf voor haar overmoed…

– De ochtend pelgrimsmis van 07.00 uur in de kathedraal van Le Puy. De zegening omvat een ritueel waarbij iedereen zich kort voor kan stellen. Elke pelgrim kan een briefje meenemen uit een urne waarop kerkbezoekers een intentie hebben geschreven en de priester vraagt om voor die intentie te bidden tijdens de pelgrimstocht. Je mag het briefje vernietigen ‘wanneer je voldoende hebt gebeden…’Tenslotte ontvangt iedere pelgrim een scapulier en een stempel in het boekje.

– Als de Jacobspelgrim vanaf de kathedraal van Le Puy via trappen de stad afdaalt, treedt hij daarmee in de voetsporen van bedevaartgangers die hier duizend jaar geleden ook al liepen. Bij de bestijging van de door vulkanisme gevormde bergen van de Velay ontvouwt zich regelmatig een schitterend uitzicht op de stad.

– De Allier-kloof

– Het grijze graniet van de Margeride

– Een overnachting bij Ferme du Barry in Aumont Aubrac. Met ‘s avonds een gezellige maaltijd, de attractie van de streek: Aligot. Een kaas van één week oud; deze wordt verwerkt in een aardappelpuree tot een smeuïge pasta.

– Nasbinals; een levendig dorp met veel winkels en cafés

– De groene bergweiden van de Aubrac

– Saint Come d’Olt, met zijn bijna ronde stadstoren en de versterkte wallen die nu de gevels van huizen zijn geworden. Met zijn drie versterkte poorten en kleine straatjes heeft dit dorp zijn middeleeuwse karakter behouden. Tevens begint hier het Dal van de Lot, met een geheel eigen klimaat.

– Een laatste overnachting in de abdij van Conques. Na het avondeten is er een avondgebed en pelgrimszegen in de nabijgelegen kerk. Hierbij volgt een uitleg door een van de paters over het tympaan boven de hoofdingang van de kerk.

Reissom 10 daagse: € 810,– wandelreis
Datum: 10 t/m 21 mei 2014 (exclusief reisdagen, totaal 12)
Aantal deelnemers: Min. 6 – max. 10
Zwaarte: het is een heuvel achtige route, met stevige kleine klimmetjes. Niet al te zwaar

Inbegrepen:
Alle ovenachtingen, Gids, Ontbijt, Diner, Pelgrimspaspoort, Advies inzake de reis, van en naar start/finish

Niet inbegrepen:
Bagagevervoer (=optioneel, eigen kosten), Vliegreizen, Vervoer buiten de reis, Lunch, Reisverzekering (verplicht) Persoonlijke uitgave, zoals drankjes onderweg en na eten

Algemene informatie: De overnachtingen zijn in eenvoudige onderkomens, zoals passend is tijdens een pelgrimstocht afgewisseld met iets wat luxere onderkomens. U slaapt in de aanwezige pelgrimsherbergen of pensions. Deze pelgrims wandelreis is in opzet helemaal zoals de pelgrim onderweg is.

Dit bericht is een kopie van een kalender feed van een adere website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *