Camino Portugees van Porto naar Santiago

Wanneer:
27 september 2019 – 10 oktober 2019 hele dag
2019-09-27T00:00:00+02:00
2019-10-11T00:00:00+02:00

Pelgrims wandelreis van Porto naar Santiago, individuele groepreis
27 september t/m 10 oktober 2019
Deze individuele groepreis over de Camino Portugees, vanuit Porto in Portugal naar Santiago Compostela, op basis overnachting en ontbijt. Over de Portugese binnenland route naar Santiago de Compostela. De overnachtingen zijn in hotelletjes en pensions. Overdag loopt u op eigen ritme en tempo naar de volgende slaapplaats. Na een afwisselende wandeldag kunt u genieten van een heerlijke terras met tapas en een avondmaaltijd, meestal bereid met lokale producten.

Portugal:
Uw tocht naar Santiago de Compostela begint in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Porto.
De oude stadskern vormt een wirwar van steegjes met prachtige rococo kerkjes en pleintjes waarvan de muren bekleed zijn met de traditionele azuurblauwe Portugese tegeltjes. Vanuit Porto, wandelt u door de groene heuvels naar het noorden en doet de middeleeuwse stad Barcelos aan met zijn prachtige Romaanse kerk en burcht. Wijngaarden en eucalyptus bossen wisselen elkaar af op onze tocht naar Ponte de Lima, een van de pareltjes van Portugal. U verlaat Ponte de Lima over haar beroemde Romaanse brug over de Lima. De Camino Portugues volgt hier de oude romeinse heirbaan, de Via Romana XIX in de richting van de Spaanse grens en Santiago de Compostela.

Spanje:
Via de brug die de oude vestingsteden Valenca en Tui met elkaar verbindt steken we de Minho over en lopen Spanje binnen. We zijn hier in de streek van de Ribeira heuvels. Deze zijn bezaaid met wijngaarden. De Camino Portugues nadert nu de kust en geeft prachtige vergezichten op de Spaanse Rias, met het blauwe water en de heuvels die recht uit de zee lijken te rijzen. Daarna bereikt u Pontevedra. In de late middeleeuwen was Pontevedra één van de belangrijkste handelshavens van Spanje. Iets dat u terugziet in de magistrale gebouwen en pleinen en de schitterende kerken en kloosters die de stad rijk is. De wijngaarden maken nu plaats voor de groene kastanje bossen die de heuvels van dit stuk van Galicië bedekken. U loopt over afwisselende paden naar Caldas Reis. Deze stad met haar warmwaterbronnen is al sinds de Romeinse tijd een geliefd kuuroord. Een voetbad in de warmwaterbron op het plein is dan ook een traditie voor de vele pelgrims alvorens de tocht voort te zetten naar Santiago. Padron is uw laatste stop op deze pelgrimsroute naar Santiago. Hier zou volgens de legende het lichaam van de apostel Jacobus aan land gebracht zijn. Het stadje was in het verleden, naast Santiago, dan ook een belangrijke pelgrimsplaats. Na een laatste inspanning ziet u vanaf de Monte Agro de torens van Santiago de Compostela voor u opdoemen. Het einde van een prachtige tocht, die met zijn vele architecturale, culturele en historische hoogtepunten niet zal teleurstellen.
Programma

Dit bericht is een kopie van een kalender feed van een adere website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *