Retraite

Retraite: Thuiskomen,

Wat is dat…..Hoe doe je dat……Hoe kan ik dat toepassen

Wanneer 18 t/m 20 september 2019,

Inleiding:
In je leven ga je een metaforische weg of pad die je zelf vormgeeft. Deze weg kan soms een klein paadje zijn en af en toe een snelweg, waarop je voortjaagt. Zo ook, dat je op bepaalde momenten niet meer weet welke richting op te gaan. Zodat je niet meer weet of het nog wel je eigen weg of pad is. Soms zou je terug willen gaan om een andere afslag op bepaalde momenten in je leven te willen nemen. Het gevoel hebben dat het pad van een ander meer jouw richting bepaald. Dit kan komen door de situatie waar je nu bent, je niet gezien of gewaardeerd voelt. Je loopt er stuk of leeg op. Daardoor voelt het dat je steeds verder bij jezelf vandaan bent.

De vraag die dan op roept , ik dan? Waar wordt ik blij van en geeft mij het gevoel er te mogen zijn? Weet jij nog, wie ik wil zijn en ten diepste van binnen ben? Daarbij antwoord op de mogelijke vraag, wie/wat houd mij tegen om zo erkend en gezien te worden?

De vragen om jouw weg te vinden, liggen diep van binnen in jou.

De retraite wil je handreikingen doen deze weg naar binnen weer te vinden. Jouw weg naar de balans van gevoel en ratio. Dit geeft je weer de verbinding met jezelf en het houden van contact met jezelf. Daarmee kan je weer verder op je eigen levenspad. Zonder het contact of verbinding met je omgeving van alle dag te verliezen.

Metaforisch, een labyrint, dat is de weg naar binnen toe en ook de weg naar buiten toe. In het centrum ligt jouw kern. Buiten het labyrint is de wereld om je heen. Je kunt misschien bij de kern komen, echter leven is ook met de wereld om je heen. Zodat je ook de weg weer naar buiten gaat.

Het is als ademen, we hebben beide nodig om te leven, in en uit.

Werkvormen:
Deze retraite gaan we aan de slag te gaan met diverse werkvormen. Werkvormen zijn zoals een labyrint, klankschalen, De held met duizend gezichten(Joseph Campbell) en delen vanuit oa systemisch werk, transactionele analyse en NLP Naast de werkvormen zijn praktische uitgangspunten van belang, want hoe werkt het voor jouw? Om zo ook hierna er iedere dag wat aan te hebben. Theorie gekoppeld aan de praktijk. Het is dus niet alleen een retraite van stilte, of mediteren. We zoeken naar de balans van deze onderdelen en kijken ook naar wat zich aandient tijdens deze dagen. Zodat het past bij jou en en andere deelnemers.

In de avonduren gebruiken we onder andere klankschalen voor meditatie momenten.

Aan de hand van een aantal boeken, zoals pas in Nederlands verschenen boek: Houden van dingen die niet perfect zijn, compassie voor jezelf en anderen. Dit van de schrijver Haemin Sumin. gaan wij op pad deze dagen.

Dag indeling:

Aankomst 18 september 2019:

9.30h.   Ontvangst met koffie en thee

10.00h. Begin van retraite en verwachtingen.

Vervolg van programma, krijg je na aanmelding

Wat neem jezelf mee – iets wat voor jou belangrijk is en een betekenis heeft.

Locatie: Je verblijft deze dagen geheel op het Landgoed de Beukbergen, daar zijn goede overnachtingsmogelijkheden met eigenkamers inclusief sanitair/douche. Evenals alle maaltijden zijn inclusief.

Opgave van maaltijd wensen is ook mogelijk.
Afsluiting op 20 september 2019 rond de klok van 15.30h.

Dan ga je met een mooie bijzondere ervaring weer naar huis.

Mogelijk vervolg:

Tevens om je te ondersteunen zijn er een aantal ondersteuningsdagen gepland. Om je verder te verdiepen of hobbels en beren op de weg die er misschien nog op je weg zijn. Dit helpt om de ervaringen en het thuis zijn bij jezelf, verder te trainen en te verdiepen.

Voor meer info:

Neem contact op:

Ben Noorloos (BenOnderweg)

0612141231

Info@benonderweg.nl

Praktisch:

Inclusief boek van Haemin Sumin en verdere materialen.

Data:
18 t/m 20 september 2019
Terugkomdagen worden in overleg gepland.

Locatie:
Beukbergen
Amersfoortseweg 59
3712 BB Huis ter Heide

Verblijf:
Op basis van volpension:
1 persoonskamer – alle maaltijden en lakenset.

€ 575,00 all-in.