Camino met Rolstoel

voor de zorgpelgrim en mantelzorger
17 t/m 24 oktober 2019
9-daagse belevingsreis naar Santiago de Compostela


We doen het samen!
9-DAAGSE – belevingsreis naar Santiago de Compostela

I will push you

Beleef de Camino
De Camino: de weg naar Santiago de Compostela waar jaarlijks miljoenen wandelaars over heen trekken! Een route door de natuur, langs kleine en grote plaatsen, over het asfalt, door de modder, over beken en knisperend over grindpaden; elk stukje is het verrassend wat je tegenkomt. Met deze bijzondere reis vorm je samen met een jongere, een mantelzorger en een zorgpelgrim met beperkte mobiliteit een team en zorg je dat je samen de laatste stukjes van de Camino aflegt. Er is een wandelcoach en geestelijk begeleider aanwezig en je verblijft in 2 hotels. Dagelijks bepalen jullie samen welke afstand (tot ±15 km) jullie die dag willen afleggen en mocht het toch iets te ver zijn dan is er een bus ter plekke die jullie ophaalt. Ga jij deze uitdaging aan?

Vorm een team als jongere, mantelzorger en zorgpelgrim en leg samen de Camino naar Santiago af!

Wat kun je verwachten?
Vanuit Amsterdam vlieg je op de luchthaven Santiago vanwaar je per transfer naar het eerste hotel wordt gebracht. Dagelijks bepaal je met jouw team hoelang de afstand zal zijn die je af gaat leggen (tot maximaal 15 kilometer) en kan je advies inwinnen over de route van de dag bij je wandelcoach. Houd er rekening mee dat sommige onderdelen van de Camino lastig begaanbaar zijn met beperkte mobiliteit. Als team zorg je dat je samen verder komt. Dit kan betekenen dat je alleen met trektouwen, tilwerk of andere hulpmiddelen verder kan komen. De bus brengt je weer terug naar het hotel en na ongeveer 5 dagen verplaats je naar het tweede hotel net buiten Santiago de Compostela. Op dag 8 is het dan zover!

Het laatste stukje van de Camino wordt afgelegd waarbij je uiteindelijk Santiago met haar indrukwekkende kathedraal binnenkomt en de bestemming samen hebt bereikt! Natuurlijk is er naast de inspanning ook volop ruimte voor plezier en ontspanning.

Programmadelen onder voorbehoud.

Praktisch – Deelnemen

Zorgpelgrims kunnen zich aanmelden voor de reis en ontvangen een intakeformulier, afhankelijk van de zorgvraag wordt bepaald of je deel kunt nemen. Jongeren en mantelzorgers moeten een goede algemene conditie en uithoudingsvermogen hebben. De belevingsreis valt in de categorie ‘stevige wandelingen’. Stevige wandelingen door steden, velden en bergen over begaanbare paden met mogelijk een stevige klim en/of afdaling.

Zelf betalen of regelen
• Reis- en annuleringsverzekering.
• Reis van jouw woonplaats naar de luchthaven in Nederland v.v.
• Lunches, consumpties, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard.
• Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims.
• Uitgebreide informatie over en de boekingsvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis vind je op website van VNB.
• Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.
• De annuleringskosten kun je opvragen bij VNB

Bij de reis inbegrepen
• Retourvlucht naar Santiago inclusief toeslagen en één stuk ruimbagage.
• Transfers in Spanje (elk moment van de dag beschikbaar)
• Verblijf in twee hotels op basis van volpension en een tweepersoonskamer.
• Nederlandstalige wandelcoach en geestelijk begeleider
• Advies over training vooraf en paklijst.
• Pelgrimspas
• Belastingen, boekings- en administratiekosten en bijdrage Calamiteitenfonds.

Reisnummer SA1980
Zorgpelgrim € 1499,00
Pelgrim € 1259,00
Mantelzorger € 659,00
Jongere € 459,00

Meer informatie:
Wij helpen je graag verder, neem contact met ons op met contactformulier op deze website

Of

VNB
Telefoon (073) 681 81 11
E-mail info@vnb.nl
Website www.vnb.nl

Boeken: Via deze link naar VNB site, Klik hier