Camino Francés 2

Pelgrimsreis Camino Francés
Sarria naar Santiago de Compostela
Het oude wandelpad – Pelgrims van over de hele wereld hebben al eeuwen naar Camino naar Santiago gelopen. Vanaf Sarria de laatste 115Km
9 t/m 16 sept. 2019, gegarandeerde uitvoering!

CAMINO FRANCES DE LAATSTE 115 KM VANAF SARRIA

9 t/m 16 sept. 2019

Sarria naar Santiago de Compostela – 7 dagen

Santiago de Compostela Sarria naar Santiago de Compostela

Het oude wandelpad – Pelgrims van over de hele wereld hebben al eeuwen naar Camino naar Santiago gelopen. De aanleiding was/is het graf van de apostel Jacobus, in Santiago de Compostela.

Vandaag de dag, lopen vele de Camino voor religieuze, spirituele redenen, of gewoon voor uzelf en haar natuurlijke schoonheid, zoals de geschiedenis. De “Camino de Santiago” is een reis van uw levenstijd, een unieke ervaring die inspireert, zelfs als de reis voorbij is.

Een van de meest bekende en belangrijke routes is de Camino Frances. Deze start vanaf de Franse-grens. Vanuit alle landen van de wereld lopen de meeste mensen, deze camino, naar Santiago de Compostela.

Dit is de meest populaire gedeelte van de Camino de Santiago. Perfect voor mensen op zoek naar de essentie van de Camino te vinden: een mooie wandeling, lekker eten en wijn, het ontdekken van de lokale gewoonten, ontmoeten mede-pelgrims en genieten van de unieke sfeer van dit alles. U zal het niet snel vergeten deze ervaring!

Ons gedeelte van de Camino de Santiago begint in Sarria en heeft betrekking op de laatste 110 km van de Camino Francés, het vereiste minimum voor het verkrijgen van uw Compostela certificaat. De Camino zal u door bossen, akkers en rustieke dorpjes en paden omzoomd door granieten stenen muren geleiden. Het groene, glooiende landschap van Galicië is een onderdeel van de weg die u elke dag zult lopen. Dit totdat u uw eindbestemming te benaderd: de mythische stad van Santiago de Compostela.

Hier verkrijgt u uw ‘Compostela’ certificaat en ontdek de magie van de oude binnenstad van Santiago, een UNESCO World Heritage Site.

Dag 1 Sarria
Sarria een bekend startpunt van de “Camino de Santiago” vele beginnen hier hun reis. Verken het centrum van de stad, waar u kerken, kapellen, kloosters en 7 pelgrim ziekenhuizen zullen vinden. De hoofdstraat, Rúa Maior, heeft een leuke sfeer, waar u kunt ontspannen onder het genot van een drankje of een hapje eten in een van de leuke cafés. Bezoek de Igrexa de Santa Marina met zijn suggestieve pelgrim muurschildering, het kasteel fort en het Magdalena Klooster.

Dag 2 Sarria naar Portomarín – 23km
Vandaag, een rustige wandeling door mooie dorpjes en gehuchten in de schaduw van eiken en langs rustige landelijke wegen. Langs de weg, zal u veel Galicische traditionele ‘hórreos’ (graanschuren) zien. Bezoek de prachtige romaanse kerk in het dorp Barbadelo. De indrukwekkende romaanse Tempeliers kerk is een duidelijke getuige van het rijke verleden van de stad Portomarin.

Dag 3 Portomarín naar Palas de Rei – 23km
Uitgaande van het mooie dorp van Portomarin, vandaag zal de Camino de Miño oversteken en stijgen we bergop gestaag richting de Serra de Ligonde. U passeert mooie gehuchten zoals Gonzar en Ventas de Narón. Het is aanbevelingswaardig om de Romaanse kerk van Santa María in Castromaior en de Romaanse kerk te bezoeken in Eirexe, in het portal met een sculptuur van Daniel en de dieren, evenals “Pelgrim Santiago” Jacobus.

Dag 4 Palas de Rei naar Azura – 28km
Vandaag gaat het Camino pad verder bergafwaarts, langs het dorp van Casanova en het heerlijke dorpje Leboreiro. U kunt een pauze nemen in de levendige marktstad Melide, waar u octopus, Galicië meest klassieke gerecht kan proberen, in een van de vele ‘pakhuizen’.
De Camino kruist verschillende beken en volgt een bospad, het brengt u naar het dorp van Boente met zijn kerk van Santiago. Vervolgens is het mooie middeleeuwse dorpje Ribadiso en tenslotte de stad Arzúa. In Arzúa, zijn de kerken van Santa María en A Magdalena.

Dag 5 Arzúa naar Rua O Pin – 23km
De Camino wandeling brengt u vandaag door mooie bossen, slaperige dorpjes en over beken voor een groot deel van de dag. De kapel van Santa Irene, met zijn unieke standbeeld van Santiago, is een bezoek waard. En-route, weet de mooie plaats Rúa niet missen. De rest van de route is langs een mix van goede en rustige landelijke wegen en bospaden. U vervolgt uw tocht over een rustige landweg naar Rua o Pin.

Dag 6 Rua O Pin naar Santiago de Compostela – 14km
Vanuit Rua O Pin, is uw volgende bezienswaardigheid is Lavacolla in de buitenwijken van Santiago, waar pelgrims gebruikt om zich te wassen in de rivier ter voorbereiding van hun aankomst in Santiago de Compostela . Rijen van hoge eucalyptusbomen lijn van uw reis naar Monte do Gozo (‘Mount of Joy’ 368m) en het is van hier dat uw eerste glimp van de kathedraal van Santiago zal vangen. Wanneer je aankomt in de stad (264m, bevolking 80.000), verken de architectuur en verrukking deze UNESCO World Heritage Site in de geweldige sfeer van deze spirituele en culturele mekka. Met slechts 14 km van vandaag, om in Santiago op tijd (12.00uur) voor de pelgrim mis te zijn.

Dag 7 Santiago de Compostela
Einde van de Tour na het ontbijt. Ontdek de prachtige stad Santiago de Compostela voor je huis te gaan. Vraag ons voor extra nachten, dag rondleidingen door het historische centrum of dagtochten naar Finisterre of de Cies-eilanden.

Praktische zaken: deze reis is in samenwerking met pelgrimroutes.nl

Etappes
20 – 28 km per dag

Accommodaties:
Hotels of pensions met ontbijt

Prijs voor deze bijzondere wandelreis bedraagt per gedeelte
€ 546,– van Sarria naar Santiago de Compostela

Deze bedragen is inclusief:
Transfer van vliegveld naar Sarria
Alle overnachtingen met ontbijt, tijdens de wandelreis;
een pelgrimspaspoort;
Begeleiding door een ervaren Gids

Eigen kosten deelnemers:
Heen-  en terugreis, u ontvangt advies na aanmelding.
Bagagevervoer optie € 48
Dagelijks de lunches en overige versnaperingen.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.