Rieti – Rome

Rieti – Rome
Via Salaria, oeroud wegennetwerk, Italië
Ontwikkeld door de Sabijnen honderden jaren voor Rome een wereldmacht werd.


Pelgrimstocht vanuit Rieti naar Rome – Italië

De Via Salaria is onderdeel van een oeroud wegennetwerk, ontwikkeld door de Sabijnen honderden jaren voor Rome een wereldmacht werd. 30 eeuwen later vormt de Via nog steeds de belangrijkste verbindingsweg tussen Rome en Rieti. De laatste sectie van de Sint Fransiscus route volgt dit antieke pad vanuit het centrum van Rieti naar het hart van het Vaticaan. U wandelt tussen de met olijfgaarden en bossen bedekte heuvels van deze streek. Onderweg vindt u menig historisch stadje op uw pad. De route vermijdt de drukke wegen rond de hoofdstad en voert u via een netwerk van Voetpaden naar het Sint Pietersplein.

Dag 1 : Rieti
Aankomst in het oeroude stadje Rieti en overnachting  Rieti.

Dag 2 : Rieti – Poggio San Lorenzo
De totale wandelafstand bedraagt 22km, +555 m / -475 m.
U begint uw tocht bij de kathedraal van san Maria. U steekt de rivier River Velino over en verlaat de stad. U wandelt een smalle vallei in en passeert de helende bronnen van  Fonte Cottorella. U volgt een nagenoeg droge stroombedding naar de Romeinse brug de Ponte del Sambuco. U klimt nu steil de vallei uit naar Osteria di Colonnetta en daalt af aan de andere kant een diepe vallei in, over de oude Via Quinzia. De Via brengt u naar het klooster van Collina del Sacro Cuore. Het laatste stuk van deze dag wandelt u door over een landelijke weg tussen de olijfgaarden en bossen naar  Poggio San Lorenzo.

Dag 3 : Poggio San Lorenzo – Ponticelli
De totale wandelafstand bedraagt 20km, +615 m / -755 m.
U wandelt vandaag door de uitgestrekte wijngaarden, een pad volgend omlaag door de heuvels van de Sabina. Monteleone Sabino, het archeologische complex van Trebula Mutuesca, de Romaanse kerk van Santa Vittoria en Poggio Moiano volgen elkaar in snel tempo op. De route loopt nu door een open boerenlandschap afgewisseld met olijfgaarde naar  het dorpje Ponticelli

Dag 4 : Ponticelli – Monterotondo
De totale wandelafstand bedraagt 28km, +600 m / -675 m.
Met het kasteel van Orsini hoog boven u begint u de dag met een wandeling over de heuvels naar Osteria di Ponticelli waar u de provincie Roma binnentrekt. U zet uw tocht verder door de groene heuvels dan weer klimmend dan weer dalend over rustige landwegen naar de stad Montelibretti. Voor u ligt de vlakte van de Tiber die zich ten noorden van Rome uitstrekt. U passeert de oude Via Nomentana en het meertje La Muraccia vooraleer u Monterrondo bereikt.

Dag 5 : Monterotondo – Montesacro.
De totale wandelafstand bedraagt  24 km, +445m / -675m.
U wandelt vandaag door een open landschap van lage heuvels en eindeloze velden. U passeert het slaperige Valle Ricca waar u de gemeente grenzen van Rome binnenwandelt. Hierna gaat  het verder door olijfgaarden en velden naar het  Parco della Marcigliana  aan de grens van de eeuwige stad. Een netwerk van rustige weggetjes brengt u voor bij de buitenring naar het mondaine Montesacro.

Dag 6 : Montesacro. – Rome
De totale wandelafstand bedraagt  18 km, +240m / -235 m.
Vanaf de Via della Bufalotta wandelt u verder over de Viale Adriatico, naar de Piazza Sempione en de brug over de rivier de Aniene over. U volgt de rivier stroomafwaarts langs een rustig voetpad naar de Ponte Milvio. Hier steekt u de Tiber over en volgt opnieuw een voetpad naar de Ponte Sant’Angelo. U klimt omhoog naar het Castello Sant’Angelo en daalt via de Via della Conciliazione af naar het Sint Pieters Plein in het hart van het Vaticaan.

Dag 7 : Rome
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijs per persoon op basis van 2 tweepersoonskamers: € 724,- 

Prijs per persoon op basis van 2 tweepersoonskamers: € 899,- 

Inclusief : 

7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
Nederlandstalige gids
Routebeschrijving + Kaartmateriaal.
Bagage vervoer 1 stuk PP/max 18kgPP
pelgrimspaspoort

Exclusief: 

vervoer heen /terug.
overige maaltijden.

Administratiekosten € 10,-
Bijdrage voor garantiefonds € 15,-

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.