Wandelreizen 2018

ontdek – beleef – ervaar – in 2018 

Wandelen, de natuur kan u naar de stilte brengen. Dat is het geschenk van de natuur aan u. En dat is uw geschenk aan de natuur, zo zegt Eckhart Tolle.Wandelend over oude wegen “pelgrims” door Europa, brengt u dichter thuis bij uwzelf.

Onze pelgrims inspiratie wandelreizen, naar oa Nepal, Santiago de Compostela, Assisi, Porto, Sarria en Lourdes. Worden zowel in groepsverband als individueel met of zonder gids aangeboden.

2018, Klik op de wandelreis van uw interesse.

nepal

Download flyer

Trekking/avontuur/bezinning – Nepal.
Vanuit Pokhara de Annapurka trek – 16 dagen.

Vanuit Pokhara met de Annapurka trek/avontuur/bezinning – 16 dagen.

Begin november is Nepal op zijn mooist met heldere luchten. Dit is na het regen seizoen, de nachten kunnen op deze hoogte behoorlijk fris zijn. Wij willen dan een mooie trekking met avontuur en bezinning gaan organiseren. De plannen krijgen steeds verder vorm. Ook het kostenplaatje meer concreter. Wij gaan uitvan 16 dagen compleet verzorgt incl vliegreis. Onderweg met eigen thema’s als actief in beweging, passief bekijken en stilte zoekend (mindful)

Onderstaand een voorbeeld welke we bekijken, met mogelijk een paar dagen verblijf in klooster. Het programma is rond evenals de datum: 2 t/m 17 november 2018

Nepal met een trekking naar Annapurna Base Camp. Een prachtige en uitdagende in de Annapurna met uitzicht op de vele zeven en achtduizenders, die we afsluiten met een verblijf bij het Neydo klooster.

De trekking naar Annapurna Base Camp is één van de mooiste en afwisselende trekkingen van Nepal. Geniet van de adembenemende vergezichten. De cultuur is net zo divers als de flora en fauna onderweg. Kijkt uit op de toppen van de Annapurna, Dhaulagiri, Machhapuchhre, Manaslu, Gangapurna en Tilicho. Het Annapurna Base Camp, 4.130 meter hoogte, een pareltje met majestueuze panorama’s.

Programma:
Dag 1 Amsterdam naar Kathmandu

Vertrek van Amsterdam Schiphol naar Kathmandu.

Dag 2 Aankomst in Kathmandu
Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu. Bij de uitgang van de luchthaven staat een vervoer gereed en worden we het hotel gebracht. Onderweg krijg je al een goede indruk van de hectiek van de stad. In het hotel kun je bijkomen van de reis en afhankelijk van de aankomsttijd, mogelijk gelegenheid de stad verkennen.

Dag 3 Kathmandu
Met een Engelssprekende gids gaan we vandaag Kathmandu verkennen. We bezoeken het centrale koningsplein (Durbar Square). Het is het stokoude en springlevende hart van Kathmandu met haar vele paleizen, tempels en religieuze plekken. Ook de levende godin Kumari woont aan dit plein. Wellicht zien jullie een glimp van haar. We bezoeken de stupa Swayambhunath. De stupa ligt op een kegelvormige heuvel en biedt een weids uitzicht over de vallei. Het wemelt er van de apen! Het is een flinke klim, maar zeker de moeite waard.

In de middag bezoeken we Boudhanath en Pashupatinath. De grote witte stupa is een van de grootste stupa’s ter wereld. Loop met de klok mee rond langs de gebedsmolens. Het is het heilige hart van bloeiende gemeenschap van de Tibetaanse boeddhisten. Pashupatinath is de belangrijkste hindoetempel van Nepal en is de tempel van de god Shiva. De tempel zelf is voor niet-Hindoes alleen vanaf de buitenzijde te bekijken. Langs de Basmati vlak bij de tempel, liggen de ghats, de crematieplekken en tevens plaatsen om te baden bij de stenen rivierkades. Ga een tijdje langs de rivieroever zitten om alle facetten van het leven voorbij te zien komen. En ga op de foto met de prachtige beschilderde heilige mannen (Sadhus).

Dag 4 Kathmandu naar Pokhara
Met een eigen bus rijden we over de Prithvi weg naar Pokhara. Een rit dwars door het afwisselende landschap van Nepal. We volgen de Trisuli-rivier en bij helder weer zie je de eerste toppen van denHimalaya boven de 7.000 meter hoogte. Halverwege de middag komen we aan bij ons hotel in Pokhara. Daar kun je de laatste inkopen doen voor de trekking en het stadje gaan verkennen.

Dag 5 Pokhara via Nayapul naar Syauli Bazar (1.220m)
Na het ontbijt rijden we naar het startpunt van de trekking Nayapul (1.070m). Vanaf daar verlaten we de grote weg wandelen in ongeveer 3 uur naar Syauli Bazar. We volgen de Modi Khola rivier die ontspringt in het Annapurna gebergte.

Dag 6 Syauli Bazar (1.220m) naar Chhomrong (2.170m)
We hebben een pittige wandeldag voor de boeg. Je merkt dat we de hoogte in gaan. Na ongeveer 7 uur wandelen komen we aan in het dorp Chhomrong (2.170m). Het laatste grote dorp dat we tegen gaan komen op weg naar Annapurna Base Camp. Er zijn verscheidene winkeltjes en bakkerijen te vinden.

Dag 7 Chhomong (2.170m) naar Dovan (2.600m)
In ongeveer 20 minuten dalen we af via trappen en steken de rivier over. Onderweg komen we de lokale bevolking tegen met hun ochtendbezigheden of ze gaan naar school. De rest van de dag lopen we omhoog. Wandelend door eiken en rododendronbossen bereiken we in ongeveer 6 uur wandelen het dorpje Dovan waar we overnachten. We blijven de rivier Modi Khola volgen.

Dag 8 Dovan (2.600m) naar Himalaya (2.920m)
Vandaag maken we een relatief korte wandeling om ons voor te bereiden voor morgen, wanneer we naar het basiskamp gaan. We wandelen vandaag ongeveer 3 uur.

Dag 9 Himalaya (2.920m) via Machhapuchchhre Base Camp (3.700m) naar Annapurna Base Camp (4.130m)
Vandaag bereiken we het hoogste punt van de trekking, namelijk Annapurna Base Camp. Het uitzicht vandaag zijn de besneeuwde bergtoppen. We komen langs Machapuchhre Base Camp. Vanaf daar heb je een bijzonder uitzicht op de omliggende bergen, zoals Annapurna Zuid, Fishtail en Hiunchuli. Hoe hoger je komt, hoe meer bijzonder de uitzichten worden. Annapurna Base Camp ligt in een soort van amfitheater omringt door besneeuwde bergtoppen. We wandelen ongeveer 5 uur vandaag.

Dag 10 Annapurna Base Camp (4.130m) naar Bamboo (2.310m)
We lopen vandaag in tegengestelde richting en dalen grotendeels. Het uitzicht op de toppen van de Himalaya blijft spectaculair. We overnachten in het dorpje Bamboo en dit dorp is omringt door de jungle. We wandelen ongeveer 6 uur.

Dag 11 Bamboo (2.310m) naar Jinu Danda (1.780m)
Vanuit Bamboo beginnen we de dag met een klim naar Kuldighar, waarna we verder afdalen naar Chhomrong. Via stenen trappen lopen we naar het dorp. Vanaf Chhomrong daalt de trail verder af naar Jhinu Danda. Deze plek staat bekend om de hot springs. Neem zwemkleding mee! We wandelen ongeveer 6 uur vandaag.

Dag 12 Jinu Danda (1.780m) via Nayapul (1.070m) naar Pokhara (820m)
De laatste dag wandelen is aangebroken, ongeveer 4 uur. We komen weer in het lagere en warmere deel van Nepal. Vanuit Nayapul reizen we in 2 uur terug naar Pokhara. De rest van de dag heb je tijd om bij te komen van de trekking en te genieten van de bijzondere atmosfeer in Pokhara.

Dag 13 Pokhara
De stad levendige stad Pokhara ligt aan het Phewa-meer. Er is veel te doen. Maak een wandeling over de boulevard langs het meer en geniet van de vele restaurantjes. Of steek het meer over met een korte boottocht en wandel naar de World Peace Pagoda op de top van een heuvel. Op de terugweg kom je langs Devi’s Falls en een Tibetaans vluchtelingenkamp. Ook is het mogelijk om te paragliden met uitzicht op Pokhara, het Phewa-meer en de Himalaya. Deze dag is geheel naar eigen invulling in te delen.

Dag 14 Pokhara naar Pharping
We laten Pokhara achter ons en reizen via de hoofdstad Kathmandu naar Pharping. En we overnachten in het guesthouse van het Neydo Thasi Choeling klooster. Het is een actief klooster op ongeveer 22 km van Kathmandu. Het is een ideale plaats om even tot rust te komen. Er zijn op dit moment ongeveer 200 monniken en je kunt samen met ze eten en de ochtend- en avondsessies bijwonen.

Dag 15 Pharping naar Amsterdam
In de ochtend is het mogelijk om het “chanten” van de monniken bij te wonen. Ongeveer 5 uur voor het vertrek van de internationale vlucht verlaten we het klooster. En rijden rechtstreeks naar de internationale luchthaven toe voor de vlucht terug naar Nederland. Indien gevlogen wordt met Turkish Airlines dan kom je op dag 15 aan op Amsterdam Schiphol.

Dag 16 Aankomst Amsterdam
Het einde van de 16-daagse wandelreis in Nepal is aangebroken.

Zwaarte en comfort:
Elke reis vergt een andere fysieke inspanning en kent een ander comfort. Om je een indruk te geven van het niveau van de reis, geven we een indicatie. Het is belangrijk voor een trekking dat je over een goede basisconditie en uithoudingsvermogen beschikt. Goed ingelopen wandelschoenen zijn een must. Houd rekening met mogelijk zware weersomstandigheden. En zorg voor warme kleding. Een comfortabele slaapzak kun je huren in Kathmandu of Pokhara.

Ga onbezorgd op reis

Bij de reissom is inbegrepen:
•  Internationale vlucht Amsterdam-Kathmandu retour (met overstap) op basis van stoelen in de economy class
•  6 overnachtingen in middenklasse hotels op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer inclusief ontbijt
•  7x ontbijt, 7x lunch, 7x diner tijdens trekking
•  Privé transfers per (mini)bus
•  Excursies inclusief entreegelden zoals beschreven in het programma
•  Gekwalificeerde Engelstalige gids en 1 drager voor bagage per 2 personen (max. 15kg per drager) tijdens de trekking
•  Verzekering voor de gids en drager
•  Accommodatie, eten, loon en uitgaven voor gids en drager
•  TIMS-registratie en toegangsbewijzen nationale parken
•  2x Nederlandse reisbegeleiders
•  Organisatiebemiddeling en services
•  Reisbescheiden
•  Belastingen en overige service toeslagen
•  Eénmalige boekingskosten €  15,00 per boeking
•  Eénmalige bijdrage garantieregeling (GGTO) €  15,00 per boeking
•  Eénmalige bijdrage Calamiteitenfonds €  2,50 per boeking

Bij de reissom is niet inbegrepen:
•  maaltijden die niet beschreven staan in het programma
•  dranken, snacks en gebruik minibar
•  uitgaven van persoonlijke aard (telefoonkosten, wassen van kleding etc.)
•  fooien en donaties
•  optionele excursies
•  andere kosten door onvoorziene omstandigheden, zoals vluchtvertragingen en annuleringen
•  reis- en annuleringsverzekering
•  visumkosten

De reissom is € 2950,00* vroegboekingen voor 1 april 2018, krijgen € 200,oo korting en betalen dus € 2750,00

Noot* in verband met het boeken internationale vlucht, kan na 1 juli, de prijzen hiervan stijgen. Wat inhoud dat we dan dit mogelijk doorbelasten.

Voorwaarden:
Op dit reisarrangement zijn de reisvoorwaarden van travel Nepal van toepassing. Een exemplaar kun je downloaden op onze website www.travelnepal.nl/reisvoorwaarden. Naast de voorwaarden van travel Nepal zijn, indien van toepassing, op het vervoer leveringsvoorwaarden van toepassing, bijvoorbeeld van luchtvaart- of treinmaatschappijen. Deze voorwaarden zijn bij de betreffende vervoerders op te vragen. Travel Nepal verwijst je zo nodig door naar de vervoerder.

Betalingsvoorwaarden
Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, zijn de betalingsvoorwaarden als volgt:
• de reissom voor de internationale vluchten inclusief luchthavenbelasting en toeslagen moeten direct worden voldaan op het moment dat wij de tickets uitgeven.
• na het versturen van de boekingsbevestiging (totstandkoming overeenkomst) dienst de aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan plus eventuele verzekeringspremies en visumkosten met een minimum van € 250,00. De betaling dient binnen zeven dagen overgemaakt te zijn aan travel Nepal.
• het restant van de reissom moet uiterlijk acht weken voor vertrek door travel Nepal ontvangen zijn.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.


Pelgrimsreis Camino Frances 
Léon naar Santiago de Compostela


Léon –  Santiago de Compostela 16 dagen – 14 wandeldagen

16 t/m 30 juni 2018  of 15 t/m 30 september 2018

De Camino Frances is de route die door de meeste pelgrims wordt gelopen. Pelgrims komen echt overal van ter wereld vandaan. Uw start ligt in de oude historische stadskern van Léon, vanaf daar is het nog ongeveer 300 km naar Santiago de Compostela. De route gaat langs mooie plaatsen zoals Astorga met het bisschoppelijk paleis van Gaudi en de Heuvels via het ‘Crus de Ferro’ waar pelgrims, al eeuwen, lang hun van thuis meegenomen ‘last’ achterlaten, in de vorm van een steen. Verder brengt de route u via de O Cebreiro Galicië naar Sarria, de startplaats voor de laatste officiële 100 km. Hierna komt u door het mooie Gallische landschap steeds dichter bij het graf van apostel Jakobs in Santiago. Op de laatste dag beklimt u de Monto de Gozo, of te wel vreugde berg. Vanaf hier ziet u de contouren van Santiago opdoemen. Nu resten de laatste kilometers naar de Kathedraal.  

Hier verkrijgt u uw ‘Compostela’ certificaat en ontdek de magie van de oude binnenstad van Santiago, een UNESCO World Heritage Site.

* compleet verzorgt inclusief vliegreis.

Dag 1 Léon,
Het historische centrum van Léon is een genot voor ieder die van kunst en cultuur houdt. Léon was gedurende de middeleeuwen de hoofdstad van het gelijknamige koninkrijk en een belangrijk handelscentrum en  pleisterplaats voor pelgrims langs de Camino. Een bezoek aan de Pulchra Leonina, de romaanse versie van de sixtijnse kapel is een hoogtepunt hierin. De stad leent zich  uitermate goed om al wandelend over de brede boulevard de pracht en praal van haar vele paleizen, kloosters en pleinen te bewonderen.

Dag 2 Léon – Villar de Mazarife: 21km ± 6u,
Léon achter U latend betreedt het een vlak landbouwlandschap waar voornamelijk graan, aardappels, suikerbieten en bonen geteeld worden. Via vele kleine paadjes en boerenweggetjes voert het u door de velden naar Villar de Mazarife

Dag 3 Villar de Mazarife – Astorga: 29km ± 7,30u,
Onderweg komt u door het prachtige middeleeuwse Hospital de Orbigo, met zijn imposante riddelijke brug. Hierbij is mooi verhaal van de geschiedenis. Na deze gepasseerd te zijn, trekt de Camino de groene heuvels in. Een dag wandelen door dit glooiende landschap met hier en daar groene weiden en boomgaarden, brengt ons naar Astorga. Ommuurd tijdens het Romeinse tijdperk omdat het een belangrijk handelscentrum door de eeuwen heen is geweest. Bezoek aan het bisschoppelijke paleis van Gaudi, is meer dan de moeite waard.

Dag 4 Astorga – Rabanal del Camino: 19km ± 5u,
Uw weg begint langzamerhand te stijgen. De route gaat door een velden van brem en heidestruiken en loopt hier en daar door dichte dennenbossen. Op het einde van deze etappe bereiken u het kleine Rabanal del Camino met een aantal mooie barokke kapelletjes en romaanse kerk.

Dag 5 Rabanal del Camino – Ponferrada: 32km ± 7,30u,
Het pad klimt omhoog langs de met heide en struikgewas bedekte velden. Onderweg komt u door het dorpje Foncebadon. Dit was tot een paar jaar geleden verlaten. En werd bewoont door wilde honden, die het op pelgrims hadden gemunt. Op dit gedeelte van de Camino geeft u vele mooie uitzichten over valleien en bergen hierin de streek. Boven bereikt u het bekende pelgrimskruis Cruz de Ferro. Hier laten de vele pelgrims een steen achter die ze meenamen vanuit hun thuis. Dit als symbool van hun “last” die ze achter zich willen laten. Het kruis staat dan ook op een berg van hier achtergelaten stenen. Hierna komt u de herberg van een van de laatste tempeliers, waar ze de klok luiden voor elke pelgrim. Daarna daalt het pad steil af naar het dal van de Bierzo en de oude tempelierstad Ponferrada. Hier is de best bewaarde burcht van de tempeliers en is te bezoeken.

Dag 6 Ponferrada – Villafranca del Bierzo: 23km ± 6u,
Het pad voert ons vandaag door de met bergen omringde dal van de Bierzo. De landschappen die we vandaag passeren, bestaat hoofdzakelijk uit akkerbouw. Door een netwerk van kleine landelijke veldwegen, welke intensief worden gebruikt door de akkerbouwers. Ook wordt hier regelmatig wijn verbouwd dankzij het goede klimaat hier. Zo komen we in het mooie Villafranca del Bierzo aan.

Dag 7 Villafranca del Bierzo – O Çebreiro:28km ± 7u, (700Klim),
Van Villafranca del Bierzo naar de O Cebreiro is de zwaarste etappe van deze gehele reis. Met een klim naar het op de top gelegen O Cebreiro. Dit is van 550 naar 1250mtr. Het pad volgt eerst de vruchtbare dal van de Valvace. Om daarna via klimpaden steeds verder een weg omhoog te gaan. Dit mede door dichte eiken en kastanje bossen. Het laatste stuk van deze tocht loopt door heide landschap met hele mooie vergezichten. Vooral het laatste gedeelte is het zwaardere stuk en bereikt u het oude O Çebreiro. De oorsprong is duidelijk Keltische en is in dit bergdorpje is duidelijk te zien. Met het bereiken van O Cebreiro passeert u de provinciegrens, u bevindt zich nu in Keltische Galicië.

Dag 8 O Cebreiro- Triacastella: 21km ± 5,30u,
De weg voert u over de met heide begroeide bergruggen. U geniet van mooie uitzichten en komt langs een pelgrimsmonument. Er komt nog een laatste klim naar het hoogste punt van deze route, de Alto do Polo. Wij hopen dat Jakobus u gezind is, zodat u geniet van schitterende vergezichten in alle richtingen. Hierna een lange afdaling naar Triacastella, het eindpunt van deze dag.

Dag 9 Triacastella – Sarria: 17Km ± 5u,
De Camino gaat vandaag door de  het smalle dal van de Ouribro naar het monumentale Samos klooster. Dit barokke kloosterkerk is een voorbeelden van deze stroming in Galicië. Uw Camino eindigt vandaag in Sarria. Al eeuwen een belangrijke stopplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. De mooie romaanse kerk is daar nog getuige van. Nu is dit een levendig handelsplaatsje vooral bekend om de culinaire zaken.

Dag 10 Sarria – Portomarin: 23km ± 6u,
De Camino voert u vandaag langs kleine Galiciche nederzettingen en kastanje bossen. U loopt over rustige en landelijke weggetjes naar het dorpje Barbedelo. Via de brug over het stuwmeer de Embalse de Belesar wandelen we Portomarin binnen. Portomarin lag vroeger in het dal waar nu het stuwmeer is. De kerk is steen voor steen afgebroken en weer op huidige plaats opgebouwd.

Dag 11 Portomarin – Palas de rei: 23km ± 6,30u,
De Camino vervolgt zijn weg door de beboste heuvels. In het begin loopt u sterk omhoog daarna meer glooiend, langs een doorgaande weg. Wel met vele bospaden en mooi landschap.  Onderweg passeert u de mooie gebeeldhouwde romaanse portiek van Eirexe. Palas de rei ons eindpunt van vandaag is een stadje van scherpe contrasten.

Dag 12 Palas de rei – Aruza: 28km ± 7u,
De Camino daalt nu verder door de dichte bossen en groene vee weides van Galicië. Een oud middeleeuws pad van brede plaveien brengt u naar het leuke dorpje Leboreiro. Met zijn mooie romaanse kerk. Na enige tijd passeert u Melide, staat bekend in Galicië vanwege culinaire hoogstand. Vervolgens steekt het pad verschillende kleine riviertjes over en via een schaduwrijk bospad bereikt u het middeleeuwse dorpje Ribadiso en kort daarna Aruza.

Dag 13 Aruza- Pedrouzo: 18km ± 5,30u,
De Camino volgt weer een netwerk van kleine bospaden en rustige landweggetjes. U komt in de bekende typische eucalyptus bossen, met zijn zoete geur. In Sant Irene is gelijknamige kapel bij een bijzondere bron. U vervolgt uw Camino over een rustige landweg naar Pedrouzo.

Dag 14 Pedrouzo – Santiago de Compostella: 19km ± 5,30u,

De Camino loopt door met eucalyptus bossen en landweggetjes in de richting van Santiago. U maakt nog een klimmetje rond het vliegveld van Santiago, waar u ook de gemeentegrens passeert. Daarna daalt u af naar de rivier Lavacolla, waar pelgrims zich vroeger wasten alvorens de stad Santiago de Compostela binnen te gaan. De Camino klimt nu stevig nog op naar de top van de Monte de Gozo. Het statige Santiago de Compostela met zijn wereldberoemde kathedraal, komt nu inzicht en het eindpunt van deze fantastische reis. Na het bereiken van de Kathedraal gaan we bij het pelgrimsbureau onze Compostelaat halen en worden we bijgeschreven in het grote register van alle pelgrims.

Dag 15
Na het ontbijt, is er gelegenheid de stad te bezoeken. 12.00uur is in de Kathedraal de bekende pelgrimsmis. Om uw aankomst met vele andere pelgrims te vieren. Na de middag krijgt u een rondleiding rond de kathedraal, door uw eigen gids.

Dag 16
Na het ontbijt eindig onze bijzondere pelgrimsreis, we gaan terug naar huis en nemen deze ontdekking, beleving en ervaring mee op de weg die nu voor u ligt.


Praktische zaken: deze reis is in samenwerking met VNB.nl

Inclusief:
Vlucht Amsterdam Airport Schiphol – Santander of Bilbao en Santiago de Compostela – Amsterdam Airport Schiphol inclusief luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen
Transfer per bus van en naar de luchthavens in Spanje
Vijftien overnachtingen onderweg in herbergen en pelgrims accommodaties
Gids/reisbegeleiding door Ben Onderweg
Alle maaltijden
Pelgrimspaspoort
Boekings- en administratiekosten

Exclusief:
Reisverzekering (verplicht)
Annuleringsverzekering
Reis van uw woonplaats naar de luchthaven v.v.
Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals bij- voorbeeld brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims
Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annulering voorwaarden. De annuleringskosten kunt u opvragen bij VNB.

Reissom p.p. € 1.469,00

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.


Ontmoeting met Luther en Bach in Duitsland, via de oecumenische pelgrimsweg
Leipzig naar Eisenach, Duitsland


1 t/m 7 juli 2018

Wandelreis over een aanlooproute, naar Santiago, uit het oosten van Duitsland. In 8 wandelt u tussen Leipzig en Eisenach. De Duitse Jakobusweg draagt de naam “Der Ökumenische Pilgerweg”. Het bijzondere dat deze weg zich kenmerkt door rijke historie van het gebied. In samenwerking met de Stichting de Wandelmaat

Compleet verzorgt.

Onder begeleiding van de ervaren gids Ben Noorloos, wordt je uitgenodigd mee op deze pelgrimsreis te gaan. Deze 8 daagse wandelreis gaan we over een aanlooproute, naar Santiago, vanuit het oosten in Duitsland. In 8 daagse wandelen we grote delen tussen Leipzig en Eisenach. Deze Duitse Jakobusweg draagt de naam “Der Ökumenische Pilgerweg”.


Korte route info:

Het bijzondere is dat deze weg zich kenmerkt door de rijke historie van het gebied. Zo is de bekende componist Bach hier geboren en opgegroeid en de bekende Filosoof Goethe. Steden als Leipzig zijn vanwege de Jugendstil bouwstijlen prachtig om te zien. Zoals vreugde met verdriet is verbond zo ook deze streek met de restanten van concentratiekamp Buchenwald. Trekkend door deze streek met de menselijke tred en openstaan voor de ontmoeting met alles en iedereen op je weg. Maakt dat je rijker en geeft de verbondenheid die we als mensen met de schepping hebben inhoud.

Praktische info:

In samenwerking met pelgrimsgemeenschap de Wandelmaat

Aantal maximaal op 7 personen, dit komt vanwege de overnachtingen in eenvoudige en historische pelgrimsonderkomens. Dit kan zijn een jeugdherberg of een oude kerk maar ook een klein pension. Doorgang, minimaal 6 deelnemers, rond 15 mei valt de beslissing rond doorgang.

De heen en terugreis: gezamelijk vervoer met mini busje.
Bagage: tijdens de wandelreis wordt uw bagage vervoert, voor vervoer mag de bagage alleen in een rugzak of sporttas zitten. (geen koffers oid) en niet zwaarder zijn dan ongeveer 8Kg.
* Zodoende alles wat je thuislaat is meegenomen*.
Een paklijstje met advies van inhoud krijg je na inschrijving.

Inclusief: • Begeleiding onderweg door ervaren Gids • Overnachtingen • Ontbijt • Diner • Pelgrimspas • Route informatie • Heen en terugreis

Exclusief: • Reisverzekering (verplicht) • Annuleringsverzekering • Kosten voor onderweg

Reissom: • € 890,00

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.


Fransicus van Assisi,
Assisi naar Rome, Italië


19 mei t/m 2 juni 2018

Onze Pelgrims wandelreis begint vanuit het middeleeuwse Assisi, de pelgrimsstad. Vanaf hier gaan we onze pelgrimsreis beginnen naar Rome. Assisi is gebouwd op een prachtige positie tegen de Monte Subasio. Het verleden en heden van deze stad is onverbrekelijk verbonden met de heilige Franciscus en Clara, die hier geboren en grotendeels van hun leven gewoond hebben.


Dag inhoud en praktische zaken

19/05 Dag 1: Assisi

Aankomst in het middeleeuwse  stadje Assisi.

We bezoeken het graf van Franciscus. De basiliek bestaat uit twee delen, een onderste deel en een bovenste deel. In het onderste gedeelte ligt het graf.
Naast de basiliek is het Informatiepunt voor een stempelt in het pelgrimspaspoort.

20/05 Dag 2: Assisi – Foligno
Wandelafstand 23km,
Assisi verlaten wij via Porta Perlici daar gaat het pad omhoog naar de Eremo delle Carceri. Over de westelijke flank Monte Subasio, dalen wij verder af. Onderweg passeren wij het voormalige klooster van San Benedetto al Subasio en Sasso Rosso dit is een rots met schitterend uitzicht over de Valle Umbra. Met dalen en klimmen komen wij in Monte Pietrolungo. Hierna gaan we verder naar het middeleeuwse stadje Spello. Verder gaan wij door naar ons einddoel voor vandaag Foligno

21/05 Dag 3: Foligno – Castello di Campello
Wandelafstand 23km,
Vanuit Foligno, volgen wij de rechte weg omlaag naar San Eraclio. Waarna wij verder gaan over de landwegen door de olijfbomen naar het dorpje Matigge. Vervolgens gaan we via een aantal kleine plaatsjes. Waarna we klimmen naar het klooster van San Martino. Onderweg hebben we mooie uitzichten, we bereiken dan het oude stadje Trevi. Hier dalen we af naar het klooster van Madonna delle Lacrime. Over de rand van de Monte Padrafitta lopen wij naar Castello di Campello.

22/05 Dag 4 : Castello di Campello – Spoleto
Wandelafstand bedraagt vandaag 19 km,
Over de landwegen, lopen wij via enkele dorpjes, waarna wij op een zandpad komen. We lopen naar beneden door de olijfgaarden  en komen vervolgens in het leuke dorpje Poreta met kasteel, dat dezelfde naam draagt. We wandelen verder door het dal naar Spoleto, Spoleto heeft een schitterende kathedraal.

23/05 Dag 5: Spoleto – Ceselli
Wandelafstand 16 km,
In Spoleto wandelen we omhoog naar de bijzondere brug, Ponte delle Torri. Daarna gaan we over een steil paadje omhoog naar het Fransiscaner kapelletje van Monteluco. We blijven nog klimmen door bossen en velden tot op de pas van Forca delle Porelle. Vanaf daar begint de afdaling door de bossen. We trekken hier de provincie Terni in. Onderweg komen wij door een aantal stille dorpjes waarna wij  Ceselli bereiken.

24/05 Dag 6: Ceselli – Monterivoso
Wandelafstand 11 km + loop naar abdij 3,2 km,
Na de oversteek van de brug, rivier de Nera, volgen wij de landelijke weg. Deze kronkelt langs de rivier en de bergen. Het eerste dorpje dat wij tegenkomen is Colleponte. Aan de overkant van de rivier ligt Macenano. Even van de route af om de abdij van San Pietro in Valle te bezoeken. Verder gaan wij over een zandpad, het brengt ons naar Precetto. Het dal wordt hier een brede riviervlakte. Wij gaan langs de rivier verder naar Arrone.

25/05 Dag 7: Monterivoso –  Piediluco
Wandelafstand 19,6 km
Het eerste deel vandaag is vrij kort naar Castel di Lago. Daarna volgen wij de rivier, het is een rustige landweg tot aan Collestatte Piano. Wij passeren de watervallen van Marmore, we lopen er dicht langs. Via een steil pad brengt het ons omhoog tot de top van de watervallen en dorpje. We volgen nu de rivier Velino naar het Piediluco meer. Aan de ander kant van het meer ligt gelijknamige dorpje. We lopen alleen om het meer heen, dit is voor vandaag onze eindbestemming.

26/05 Dag 8: Piediluco – Poggio Bustone
Wandelafstand 19km,
We starten met het oversteken van de grens met de Lazio. We gaan omhoog naar het oude en middeleeuwse Labro. We moeten een steil pad omhoog naar Labro. Labro is een middeleeuw dorpje. Het blijkt dat daar vooral Pelgrims wonen. Je waant je in een ver verleden.De weg heet de Cammino di Francesco en is met gele aanduidingen gemarkeerd. Alleen in de plaatsjes zelf niet te zien. Onderweg gaan we omhoog tot de heilige eik. We zijn nu aan het begin van het doorsteken van de Reatini gebergte. Onderweg komen we door het dorpje genaamd Morro Reatino. Verder gaan we over kleine bergpaadjes met prachtige vergezichten over de Valle Santa. De weg vervolgend komen we bij de St Franciscus berk (1100m) met bij behorende kapel. Daarna gaan we naar beneden via een klein dorpje Cepparo, waar veel herders verblijven. Over de randen van de  Monte Rosato lopen we naar Poggio Bustone.

27/05 Dag 9: Poggio Bustone – Rieti
Wandelafstand 17km,
We beginnen de dag met een klim tot de kapel, Sacro Speco. Daarna gaan we via een pad wat ons brengt naar klein plaatsje Poggio Bustone. Vervolgens na het plaatsje gaan we door bossen en weiden over op de bergrand. Onderweg bereiken we het oude en bijzonder gelegen stad Cantaliceen. Daar dalen wij af naar heiligdom van San Felice all’acqua. Deze heeft een bijzondere geneeskrachtige bron. Vervolgens gaan we door de bossen tot we Rieti bereiken.

28/05 Dag 10: Rieti – Poggio San Lorenzo
Wandelafstand 21,7km
Onze dag begint bij kathedraal, San Maria. Waarna we de rivier Velino oversteken. Door een smal dal lopend komen we lang bronnen Fonte Cottorella, deze hebben een helende werking. Door een drooggevallen waterbedding gaan we naar een Romeinse brug, Ponte del Sambuco. Daar klimmen we sterk omhoog het dal uit naar Osteria di Colonnetta. Aan de andere kant gaan we naar beneden sterk het dal in, deze weg draagt de naam, Via Quinzia. Deze Via leidt ons naar klooster van Collina del Sacro Cuore. Verder wandelend over landwegen tussen olijfgaarden en door bossen komen we in Poggio San Lorenzo.

29/05 Dag 11: Poggio San Lorenzo – Ponticelli
Wandelafstand 20,7km,
De dag begint door grote wijngaarden. Vervolgens gaat het pad naar beneden we lopen door de heuvels van de Sabina. In Monteleone Sabino komen we bij een archeologische complex, Trebula Mutuesca. De oude romaanse kerk van Santa Vittoria als ook van Poggio Moiano liggen op onze route. Door lopend door landerijen bereiken we het plaatsje Ponticelli. In Ponticelli, het kasteel van Orsini ligt er hoog boven.

30/05 Dag 12: Ponticelli – Monterotondo
Wandelafstand 29 km,
We starten de dag met wandelen door de heuvels tot Osteria di Ponticelli. Hier steken we de grens van de provincie Rome over. Door de heuvels, op en af, gaan we verder. We lopen over een landweg tot we de stad Montelibretti bereiken. We gaan dan door het landschap van de Tiber. Onderweg lopen we Via Nomentana en langs La Muraccia, een klein meer. Daarna komen we in Monterrondo.

31/05 Dag 13: Monterotondo – Montesacro.
Wandelafstand 18,5 km,
We starten vandaag in een glooiend landschap met velden. Door het plaatsjes Valle Ricca, hier bereiken we de gemeentegrens Rome. Verder lopend langs en door olijfgaarden komen we door Parco della Marcigliana. Dit is de rand van Rome. Via landwegen komen we bij mondaine Montesacro.

1/06 Dag 14: Montesacro. – Rome Basilica di San Pietro
Wandelafstand 15,5 km,
We starten onze laatste wandeldag vanaf de Via della Bufalotta en de Viale Adriatico, vervolgens de Piazza Sempione. Dan over de brug met rivier de Aniene. Hier gaan we langs de rivier over een voetpad naar de Ponte Milvio. Daar steken we de Tiber over verder over voetpad naar de Ponte Sant’Angelo. Daar gaan we omhoog naar Castello Sant’Angelo en daalt via de Via della Conciliazione af naar het Sint Pieters Plein in het hart van het Vaticaan.

2/06 Dag 15: Rome vertrek

Prakitische info:

Kunt u deelnemen aan deze reis?
Ben…Onderweg maakt u erop attent dat voor deelname aan de belevingsreis een goede algemene conditie, uithoudingsvermogen en voldoende wandelervaring noodzakelijk zijn. De belevingsreis valt in de categorie ‘Stevige wandelingen’. Stevige wandelingen door steden, velden en bergen over begaanbare paden met mogelijk een steile klim en/of afdaling. Tijdens de belevingsreis wordt u begeleidt door wandelcoach Ben Noorloos van Ben Onderweg.

Minimum aantal deelnemers
Het minimum aantal deelnemers voor deze reis bedraagt 10 personen. Het maximum is 12 personen. U hoort uiterlijk 6 weken voor vertrek als de reis niet door kan gaan.

Inclusief
· Retourvlucht Amsterdam-Rome Fiumicino met KLM inclusief één stuk ruimbagage en alle toeslagen
· Transfer per bus van de luchthaven in Rome naar Assisi op de eerste dag en van de accommodatie in Rome naar de luchthaven op de laatste dag
· Veertien overnachtingen in eenvoudige herbergen of kloosteraccommodaties
· Vervoer van de bagage naar de verschillende accommodaties onderweg
· Gids/reisbegeleiding door Ben Onderweg
· Ontbijt, lunch en diner
· Fooien, belastingen en boekings- en administratiekosten

Exclusief
· Reis- en annuleringsverzekering
· Consumpties
· Reis van uw woonplaats naar de luchthaven v.v.
· Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims
· Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten kunt u opvragen bij VNB.

Reissom bedraagd € 1999,00

*Deze reis valt onder de garantieregelingen van de VNB

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.


Pelgrims wandelreizen

Download Brochure

Pelgrimsreis Camino Portugues
Porto naar Santiago de Compostela.


Pelgrims wandelreis van Porto naar Santiago, individuele groepsreis
9 t/m 22 september 2018

Deze individuele – groepsreis over de Caminho naar Santiago en Finisterre vanuit Porto in Portugal , op basis overnachting en ontbijt. Over de Portugese route naar Santiago de Compostela. De overnachtingen zijn in eenvoudige onderkomens, zoals bij een pelgrimstocht. Slaapt u in herbergen en pensions. Deze reis is meer gericht op de culturele ingestelde pelgrimswandelaar. Overdag loopt u op eigen ritme en tempo naar de volgende slaapplaats. Na een afwisselende wandeldag kunt u genieten van een heerlijke terrassen met tapas en avondmaaltijd, meestal bereid met lokale producten.

Portugal:
Uw tocht naar Santiago de Compostela begint in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Porto.
De oude stadskern vormt een wirwar van steegjes met prachtige rococo kerkjes en pleintjes waarvan de muren bekleed zijn met de traditionele azuurblauwe Portugese tegeltjes. U wandelt door de groene heuvels naar het noorden en doet de middeleeuwse stad Barcelos aan met zijn prachtige Romaanse kerk en burcht. Wijngaarden en eucalyptus bossen wisselen elkaar af op onze tocht naar Ponte de Lima, een van de pareltjes van Portugal. We verlaten Ponte de Lima over haar beroemde Romaanse brug over de Lima. De Camino Portugues volgt hier de oude romeinse heirbaan, de Via Romana XIX in de richting van de Spaanse grens en Santiago de Compostela.

Spanje:
Via de brug die de oude vestingsteden Valenca en Tui met elkaar verbindt steken we de Minho over en lopen Spanje binnen. We zijn hier in de streek van de Ribeira heuvels. Deze zijn bezaaid met wijngaarden. De Camino Portugues nadert nu de kust en geeft prachtige vergezichten op de Spaanse Rias, met hun blauwe water en heuvels die recht uit de zee lijken te rijzen, alvorens Pontevedra te bereiken. In de late middeleeuwen was Pontevedra een van de belangrijkste handelshavens van Spanje. Iets dat we terugzien in de magistrale gebouwen en pleinen en de schitterende kerken en kloosters die de stad rijk is. De wijngaarden maken nu plaats voor de groene kastanje bossen die de heuvels van dit stuk van Galicië bedekken. We lopen over afwisselende paden naar Caldas Reis. Deze stad met haar warmwaterbronnen is al sinds de Romeinse tijd een geliefd kuuroord. Een voetbad in de warmwaterbron op het plein is dan ook een traditie voor de vele pelgrims alvorens de tocht voort te zetten naar Santiago. Padron is onze laatste stop op onze pelgrimsroute naar Santiago, hier zou volgens de legende het lichaam van de apostel Jacobus aan land gebracht zijn. Het stadje was in het verleden, naast Santiago, dan ook een belangrijke pelgrimsplaats. Na een laatste inspanning zien we vanaf de Monte Agro de torens van Santiago de Compostela voor ons opdoemen. Het einde van een prachtige tocht, die met zijn vele architecturale, culturele en historische hoogtepunten niet zal teleurstellen.


Dag 1
Porto
Deze route begint in het hart van het middeleeuwse Porto. Met zijn smalle straatjes, statige gebouwen en prachtige ligging aan de Douro rivier wordt Porto terecht tot een van de idyllische steden van Europa gerekend. Uw hotel is gelegen in het Historische centrum van de stad.

Dag 2
Porto – Vila do Conde : 5h, 22km, +40m,-30m
Een korte transfer brengt u naar Matasinos( indien u gekozen heeft voor bagage vervoer ) . Hier begint de Camino Portugues zijn lange tocht naar Santiago de Compostela. U vangt uw tocht aan over het pad dat naar het noorden loopt. U wandelt afwisselend over een vlonder pad door duinen en dan weer langs het strand tot u Vila do Conde, uw eindpunt voor vandaag bereikt.

Dag 3
Vila do Conde – Barcelos : 6h, 29km, +200m, -100m
Het pad draait nu landinwaarts en het duurt niet lang voor Sao Pedro de Rates, met zijn prachtige romaanse kerk en barokke herenhuizen, in zicht komt. Hierna beginnen we aan het eerste klimmetje van deze Camino naar de top van de Alto de Muher. We dalen af door de eucalyptus bossen en zetten onze tocht verder naar Barcelos. Dit oeroude stadje met middeleeuwse brug, romaanse kathedraal, schitterende plazas en unieke ovale Templo de Bom Jesus is tevens ons eindpunt voor vandaag.

Dag 4
Barcelos –Vitorino : 22km, 4h, +180m,-170m
Als we het schitterende Barcelos achter ons laten begint de Camino Portugues al snel aan een pittig klimmetje naar de top van de Alto de Portella. We wandelen tussen de akkers en wijngaarden naar boven om vervolgens door eucalyptus bos af te dalen naar het in de wijngaarden gelegen Ponte das Tabuas. We steken hier de Rio Neiva over via het prachtige middeleeuwse bruggetje en zet uw tocht verder naar Valinhas het eindpunt van deze dag.

Dag 5
Vitorino – Ponte de Lima : 14km, 4h 30min, +220m,-210m
U zet uw tocht verder door het boerenlandschap van de Minho. U wandelt door de wijngaarden en passeert een aantal kappelletjes op uw tocht naar Ponte de Lima. Dit Middeleeuwse stadje met prachtige oude brug over de Rio Lima is tevens het eindpunt van deze etappe.

Dag 6
Ponte de Lima – Rubiaes:6h,19km,+460m,-130m
We steken de middeleeuwse brug over en wandelen via rustige paden en boerenweggetjes door een voor deze streek erg verlaten landschap naar het noorden. We bevinden ons nu in de regio van de Minho. Op onze tocht door de akkers en dichte dennenbossen komen we maar af en toe een piepklein dorpje tegen alvorens we aan de lange klim naar de Portella Grande beginnen. Over smalle schaduwrijke bospaden omzoomd met varens trekken we steeds verder omhoog. Eenmaal boven worden we verwelkomd met een schitterend uitzicht over het groene landschap. Een steile afdaling in de vallei van de Coura naar het slaperige dorpje Rubiaes, ons eindpunt voor vandaag.

Dag 7
Rubiaes – Tui : 5h30m, 20km ,+90m,- 200m
De Camino Portugues daalt langzaam af naar de Rio Coura en de Pons Romana, een perfect bewaarde Romeinse brug die we oversteken. We wandelen nu over paden en rustige boerenweggetjes omhoog door de beboste vallei naar de top van de Alto de San Bento. Eenmaal boven kunnen we genieten van de schitterende vergezichten over de vallei van de Minho. We zetten onze tocht verder door de wijngaarden en groene akkers naar het oude vestingstadje Valenca dat de grens met Spanje bewaakt. Via de smeedijzeren brug steken we de Minho over en wandelen Spanje binnen. Het middeleeuwse Tui prachtig gelegen hoog boven de Minho met Barokke paleizen en romaanse kathedraal.

Dag 8
Tui – O Porrino : 4h ,16km,+90m,-80m
Wij hebben deze eerste etappe van onze tocht bewust kort gehouden zodat u ’s ochtends nog optimaal kunt genieten van het prachtige Tui. Bij het verlaten van de stad passeert de Camino Portugues bijna gelijk het 11de eeuwse romaanse kerkje van San Bartolome. Het pad volgt nu een klinkerweggetje naar de middeleeuwse brug over de Rio Luoro. Via een netwerk van landelijke wegen en bospaden bereikt het pad de Cruceiro San Telmo en het middeleeuwse bruggetje Ponte das Febres. De route volgt nu een schaduwrijk bospad in de richting van A Magdalena met opnieuw een schitterend middeleeuws bruggetje. Hierna komen de buitenwijken van O Porrino in zicht. Deze moderne stad is tevens het eindpunt van deze etappe.

Dag 9
O Porrino – Arcade : 4h,22 km,+280m,-280m
Als uw route de buitenwijken van de stad achter zich heeft gelaten, volgt u de oude Romeinse militaire weg XIX naar het noorden. Via landelijke wegen tussen velden en wijngaarden bereikt u het dorpje Mos. Hier volgt de route afwisselend de weg en een bospad naar het hoogste punt van deze etappe de Monte de Santiago de Antas. De route daalt nu af naar Redondella, een mooi stadje met een klein historisch centrum en schitterende vroeg- gotische kerk, gewijd aan Santiago. Hierna volgt de Camino een bospad naar de top van Alto de Lomba waar u schitterende uitzichten heeft over de Ria de Vigo. Het pad daalt nu af naar het prachtig aan de kust gelegen Arcade.

Dag 10
Arcade – Pontevedra :5h, 13 km,+100m,-180m
U steekt de Rio Verdugo over via de beroemde Ponte Sampaio waar Napoleon een historische nederlaag liep. Het pad klimt nu steil het dorpje uit via smalle klinkerstraatjes. Eenmaal boven loopt het pad nu afwisselend over boerenweggetjes en landelijke paden tussen de velden en wijngaarden naar Pontevedra. Onderweg passeert u nog een aantal typische uit granietsteen opgetrokken dorpjes. Het barokke Pontevedra is reeds sinds de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van deze streek.

Dag 11
Pontevedra –Caldas Do Rei : 5h,18km,+120m,-100m
U laat de schitterende stad Pontevedra achter u en wandelt via kleine landweggetjes en klinker straatjes het Galisische platteland in. De Camino Portugues leidt ons tussen groene akkers, wijngaarden en kastanje bossen naar het romaanse kerkje van Santa Maria de Alba. Midden tussen de wijngaarden treffen we de fontein van Tibo, die al eeuwen verfrissing biedt aan dorstige pelgrims. We lopen verder naar Caldas do Rei. Dit kuuroord met natuurlijk warmwaterbronnen is reeds sinds Romeinse tijden een geliefde pleisterplaats voor vermoeide reizigers.

Dag 12
Caldas do rei – Padron : 5h,18km,+120m,-100m
Bij het verlaten van Caldas do Rei steekt u via een middeleeuwse brug de Rio Umia over. De route begint langzaam te stijgen via een netwerk van schaduwrijke bospaden naar het dorpje Santa Marina met mooi Romaans kerkje. We wandelen verder omhoog door dichte dennenbossen naar de top van O Pino. Tijdens onze afdaling op weg naar Padron passeren we het 12de eeuwse kerkje van San Xulian. Padron met zijn Romaanse kerk, middeleeuwse brug en indrukwekkend klooster is tevens het eindpunt van deze etappe.

Dag 13
Padron – Santiago de Compostela :6h, 24km,+310m,-60m
Tijdens deze laatste wandeldag passeert u een aantal kleine dorpjes op weg naar de prachtige barokke kerk van Esclavitude. Iets verder komt u langs de op de heuvel gelegen ruïnes van de Castro Lupario burcht. Via klinker straatjes en kleine weggetjes klimt u naar de Agro de Monteiros vanwaar u de torens van Santiago de Compostela voor het eerst in beeld krijgt. Het majestueuze Santiago boordevol architecturale hoogtepunten van het pre-romaanse tot hoog barok is een waardige afsluiter voor deze fantastische wandelreis.

Dag 14
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Praktische zaken:

Reis datum’s:
9 t/m 22 september 2018

Etappes
16 – 25 km per dag.
Bagagevervoer, in grotere rugzak of sporttas, max: 10 Kg
Accommodaties:
Hotel met ontbijt.

Reissom voor deze bijzondere wandelreis

Prijs per persoon op basis van 2 – persoonskamer :  €1053
Prijs per persoon op basis van1- persoonskamer :   € 1294

Deze bedragen is inclusief:
alle overnachtingen met ontbijt, tijdens de wandelreis;
een pelgrimspaspoort;
Begeleiding door een ervaren Gids

Bijkomende kosten: eigen kosten deelnemers:
Heen-  en terugreis  naar Porto – Santiago/Porto.
De lunches, diner en overige versnaperingen.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.


Pelgrimsreis Camino Francés
Sarria naar Santiago de Compostela

CAMINO FRANCES DE LAATSTE 112,5 KM VANAF SARRIA

3 t/m 9 juni 2018 of 30 sept. t/m 6 okt. 2018

Sarria naar Santiago de Compostela – 7 dagen

Santiago de Compostela Sarria naar Santiago de Compostela

Het oude wandelpad – Pelgrims van over de hele wereld hebben al eeuwen naar Camino naar Santiago gelopen. De aanleiding was/is het graf van de apostel Jacobus, in Santiago de Compostela.

Vandaag de dag, lopen vele de Camino voor religieuze, spirituele redenen, of gewoon voor uzelf en haar natuurlijke schoonheid, zoals de geschiedenis. De “Camino de Santiago” is een reis van uw levenstijd, een unieke ervaring die inspireert, zelfs als de reis voorbij is.

Een van de meest bekende en belangrijke routes is de Camino Frances. Deze start vanaf de Franse-grens. Vanuit alle landen van de wereld lopen de meeste mensen, deze camino, naar Santiago de Compostela.

Dit is de meest populaire gedeelte van de Camino de Santiago. Perfect voor mensen op zoek naar de essentie van de Camino te vinden: een mooie wandeling, lekker eten en wijn, het ontdekken van de lokale gewoonten, ontmoeten mede-pelgrims en genieten van de unieke sfeer van dit alles. U zal het niet snel vergeten deze ervaring!

Ons gedeelte van de Camino de Santiago begint in Sarria en heeft betrekking op de laatste 110 km van de Camino Francés, het vereiste minimum voor het verkrijgen van uw Compostela certificaat. De Camino zal u door bossen, akkers en rustieke dorpjes en paden omzoomd door granieten stenen muren geleiden. Het groene, glooiende landschap van Galicië is een onderdeel van de weg die u elke dag zult lopen. Dit totdat u uw eindbestemming te benaderd: de mythische stad van Santiago de Compostela.

Hier verkrijgt u uw ‘Compostela’ certificaat en ontdek de magie van de oude binnenstad van Santiago, een UNESCO World Heritage Site.

Dag 1 Sarria
Sarria een bekend startpunt van de “Camino de Santiago” vele beginnen hier hun reis. Verken het centrum van de stad, waar u kerken, kapellen, kloosters en 7 pelgrim ziekenhuizen zullen vinden. De hoofdstraat, Rúa Maior, heeft een leuke sfeer, waar u kunt ontspannen onder het genot van een drankje of een hapje eten in een van de leuke cafés. Bezoek de Igrexa de Santa Marina met zijn suggestieve pelgrim muurschildering, het kasteel fort en het Magdalena Klooster.

Dag 2 Sarria naar Portomarín – 23km
Vandaag, een rustige wandeling door mooie dorpjes en gehuchten in de schaduw van eiken en langs rustige landelijke wegen. Langs de weg, zal u veel Galicische traditionele ‘hórreos’ (graanschuren) zien. Bezoek de prachtige romaanse kerk in het dorp Barbadelo. De indrukwekkende romaanse Tempeliers kerk is een duidelijke getuige van het rijke verleden van de stad Portomarin.

Dag 3 Portomarín naar Palas de Rei – 23km
Uitgaande van het mooie dorp van Portomarin, vandaag zal de Camino de Miño oversteken en stijgen we bergop gestaag richting de Serra de Ligonde. U passeert mooie gehuchten zoals Gonzar en Ventas de Narón. Het is aanbevelingswaardig om de Romaanse kerk van Santa María in Castromaior en de Romaanse kerk te bezoeken in Eirexe, in het portal met een sculptuur van Daniel en de dieren, evenals “Pelgrim Santiago” Jacobus.

Dag 4 Palas de Rei naar Azura – 28km
Vandaag gaat het Camino pad verder bergafwaarts, langs het dorp van Casanova en het heerlijke dorpje Leboreiro. U kunt een pauze nemen in de levendige marktstad Melide, waar u octopus, Galicië meest klassieke gerecht kan proberen, in een van de vele ‘pakhuizen’.
De Camino kruist verschillende beken en volgt een bospad, het brengt u naar het dorp van Boente met zijn kerk van Santiago. Vervolgens is het mooie middeleeuwse dorpje Ribadiso en tenslotte de stad Arzúa. In Arzúa, zijn de kerken van Santa María en A Magdalena.

Dag 5 Arzúa naar Rua O Pin – 23km
De Camino wandeling brengt u vandaag door mooie bossen, slaperige dorpjes en over beken voor een groot deel van de dag. De kapel van Santa Irene, met zijn unieke standbeeld van Santiago, is een bezoek waard. En-route, weet de mooie plaats Rúa niet missen. De rest van de route is langs een mix van goede en rustige landelijke wegen en bospaden. U vervolgt uw tocht over een rustige landweg naar Rua o Pin.

Dag 6 Rua O Pin naar Santiago de Compostela – 14km
Vanuit Rua O Pin, is uw volgende bezienswaardigheid is Lavacolla in de buitenwijken van Santiago, waar pelgrims gebruikt om zich te wassen in de rivier ter voorbereiding van hun aankomst in Santiago de Compostela . Rijen van hoge eucalyptusbomen lijn van uw reis naar Monte do Gozo (‘Mount of Joy’ 368m) en het is van hier dat uw eerste glimp van de kathedraal van Santiago zal vangen. Wanneer je aankomt in de stad (264m, bevolking 80.000), verken de architectuur en verrukking deze UNESCO World Heritage Site in de geweldige sfeer van deze spirituele en culturele mekka. Met slechts 14 km van vandaag, om in Santiago op tijd (12.00uur) voor de pelgrim mis te zijn.

Dag 7 Santiago de Compostela
Einde van de Tour na het ontbijt. Ontdek de prachtige stad Santiago de Compostela voor je huis te gaan. Vraag ons voor extra nachten, dag rondleidingen door het historische centrum of dagtochten naar Finisterre of de Cies-eilanden.

Praktische zaken: deze reis is in samenwerking met pelgrimroutes.nl

Etappes
20 – 28 km per dag

Accommodaties:
Hotels of pensions met ontbijt

Prijs voor deze bijzondere wandelreis bedraagt per gedeelte
€ 546,– van Sarria naar Santiago de Compostela

Deze bedragen is inclusief:
Transfer van vliegveld naar Sarria
Alle overnachtingen met ontbijt, tijdens de wandelreis;
een pelgrimspaspoort;
Begeleiding door een ervaren Gids

Eigen kosten deelnemers:
Heen-  en terugreis, u ontvangt advies na aanmelding.
Bagagevervoer optie € 48
Dagelijks de lunches en overige versnaperingen.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.


Pelgrims wandelreis Lourdes en Pyreneën
Kennismaking met Lourdes en pelgrimswandelen door de Pyreneeën.


21 t/m 28 juli 2018
Kennismaking met Lourdes en pelgrimswandelen door de Pyreneeën.
Een compleet verzorgde 8 daagse pelgrimsreis, inclusief reis vanaf NL/Lourdes.

Compleet verzorgt, inclusief: nachtbus naar Lourdes, overnachtingen, onbijt, lunch, diner en bagagevervoer


Reis info:

De Pyreneeën bestaan uit een langgerekte bergketen van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. Het centrale deel kent de hoogste toppen en spectaculaire keteldalen en verschillende nationale parken. Hierdoor is dit deel het populairst bij wandelaars en dagjesmensen. De oostelijke en westelijke uitlopers zijn landelijker en bieden meer rust en ongereptheid. Lourdes, gelegen in het hart van de Pyreneeën, ontvangt jaarlijks ongeveer 5 miljoen bezoekers uit de hele wereld. Hier maakt het spirituele karakter, of het nu tot de geschiedenis of de legende behoort, deel uit van het heden door de kracht en schoonheid van dit stadje, de stempel van het verleden en de ingetogenheid van de heiligdommen. Lourdes was slechts een klein gehucht.

Toen Bernadette Soubirous op 11 februari 1858, ze was toen veertien jaar oud, ging Bernadette met haar zusje Toinette en een vriendin hout sprokkelen. Vanwege haar slechte conditie kon Bernadette de meisjes niet bijhouden. Toen ze haar kousen uittrok om de Gave over te steken, hoorde ze aan de overkant boven de daar aanwezige grot van Massabielle een geruis als van de wind, maar zag de struiken en bomen niet bewegen. Ze zag vervolgens de verschijning van een in het wit geklede vrouw met een rozenkrans. Bernadette, die een eenvoudig meisje was dat nauwelijks kon lezen, noemde de dame aquero.
Tot Bernadette nog zeventien maal een visioen, waarbij ze op aanwijzing van de verschijning een bron opende. In de maanden van de visioenen werden de verhalen van Bernadette vaak niet serieus genomen. Mensen die met haar mee gingen zagen nooit iets, al waren er wel die ‘een aanwezigheid’ voelden. De prefect en de dorpspastoor ondervroegen haar kritisch. Dat was moeilijk voor haar omdat ze de boodschappen van de verschijning niet altijd begreep.

Korte indeling:
Dag 1: vertrek Eindhoven – Lourdes, met nachtbus.

Dag 2: Aankomst Lourdes en kleine wandeldag vanuit Lourdes langs de rivier de Gave, naar het klooster van Bétharram afstand bedraagt rond 18Km,

Dag 3: Wandeldag vanuit klooster van Bétharram, gaan we de bergen in naar Arbeost in de Haute Pyrenees. De afstand bedraagt rond de 25Km.

Dag 4: Wandeldag vanuit Arbeost wandelen vandaag door de Haute Pyrenees naar St. Savin en gaan vandaar uit terug naar Lourdes. De afstand is de stevigste 29 Km.

Dag 5: wandeldag, vanuit Savin lopen we vandaag, via de kerk van Geu terug naar Lourdes, via een mooie route langs rivier de gave de Pau. De afstand is rond de 21 Km. Vandaag komen we samen met de fietsers welke vanuit NL komen aan in Lourdes.

Dag 6: De dag is een speciale Nederlandse dag in Lourdes, waaraan we deelnemen. S’ avonds is er ook de bekende lichtprocessie.

Dag 7: Na het ontbijt maken wij een kleine wandeling “in de voetsporen van Bernadette naar Bartes, waar ze veel tijd in haar jeugd heeft doorgebracht. Daarna terug naar Lourdes. Tegen het eind van de middag is de aanvang van de terugreis, met de nachtbus naar naar Eindhoven.

Algemene info:
Tijdens de wandeldagen zullen we picknicken op de Pyreneeën weiden. In de Pyreneeën waar de wilde paarden lopen en vale gieren door de lucht zweven Zwaarte, we lopen door een van de mooiste berggebieden van Europa. Zodoende is een goede basis conditie gewenst.
In de wandel categorie van zwaarte is deze best stevig te noemen. Op de wandeldagen is een rugzak met verschoning en lunch voor onderweg gewenst zijn. We overnachten in een klooster en in pensions langs de route. Zo hoeft er niet met zware rugzakken worden gelopen.

ONDERWEG: zullen we verschillende punten van bezinning en meditatieve momenten zijn en diverse historische oorden worden bezocht.

De reissom bedraagd € 799 all-in. Bij VNB kunt u ook rechtstreeks boeken.
inclusief: reis retour, transfers, overnachtingen, ontbijt, diner, en mij als ervaren gids onderweg.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.


Spirituele driehoek, Brabant
Vessem, via Bergeijk naar Postel


SPIRITUELE DRIEHOEK (VESSEM, BERGEIJK, ABDIJ POSTEL)

4 t/m 7 mei 2018 of  28 t/ 31 aug 2018

Een prachtige wandel 3 daagse voor mensen die houden van mooie wandel dagtochten. Door de Brabantse kempen en door de grensbossen met Belgie.

Compleet verzorgt – in samenwerking met de Wandelmaat.

Inhoud:
Een prachtige wandeling voor mensen die houden van stevige wandelingen. Tijdens de wandeldagen loop je met je rugzak(je). Beperk je tot het meest noodzakelijke, zoals verschoning en enig toiletgerei.

Op vrijdagavond maakt u mogelijk ook kennis met broeder Fons, de drijvende kracht achter de pelgrimage naar Jacobus van Compostela.

Op zaterdag wandelen we naar de Bergeijk en bezoeken wij de Gemeenschap De Hooge Berkt. Een bijzondere gemeenschap aan de rand van het dorp Bergeijk. Tevens maken de Lichtdienst mee. Na de koffie is er ruimte voor nadere ontmoeting met de bewoners.

Op zondag stappen we stevig door om op tijd bij de Norbertijnen te komen van de Abdij Postel. Een prachtige wandeling, die eindigt in de oude romaanse kerk van de abdij. We kunnen om 18 uur het avondgebed meemaken, daarna is er een broodmaaltijd. Waar u op moet letten is de sluitingstijd van het gastenhuis; om 22.30 uur gaat de deur op slot. Maar in het gastenhuis is ook een gezellige bar met Postels bier.
Op maandagmorgen kunnen we naar de Lauden om 06.45 uur. We vertrekken na het ontbijt van 08.15 uur. Dan wandelen we via de Cartierheide naar Vessem, ook een tocht van om en nabij de 25 kilometer. In Vessem aangekomen wacht nog een kop soep en de afronding, zodat we rond de klok van vier beginnen aan de thuisreis.

Deze wandeling in de spirituele driehoek is geschikt voor mensen met een goede wandelconditie.

De kloosterwandeling wordt geleid door Ben Noorloos van het bureau Ben… Onderweg.

Opmerkingen:
INBEGREPEN: 3 overnachtingen, huur van bedlinnen en handdoek, alle maaltijden, kop soep op zondag, rondleiding, administratieve kosten en dienstverlening door permanent aanwezige gids.

Overige informatie:

*Bij aanvang bent U om 16.00 welkom bij de Pelgrimshoeve in Vessem. Er is een parkeerplaats waar uw auto kan blijven staan tot zondag. Vessem is vanuit Eindhoven goed bereikbaar met de (buurt-) bus.
Deze buurtbus rijdt ook op maandag.

Overnachtingen 3
totaal 4 dagen

*Datum:
4 t/m 7 mei 2018 of 28 t/ 31 aug 2018

Beschikbare plaatsen: 9
Prijs: € 375

Aanvang: Vessem, Pelgrimshoeve 16:00:00
Terugreis: Vessem. Pelgrimshoeve 16:00:00
Wandeldagen: drie
Aantal Kilometers: 25 km per dag

Regio: Noord-Brabant
Landschap: bos, dorp, landelijk

Gasthuis
1.Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem;
2.Klein en plaatselijk hotel in Bergeijk
3.Abdij Postel, Norbertijnerabdij, België

Er zijn eenvoudige kamers, douche en toilet op de gang. We kunnen gebruik van 1-persoonskamer niet op alle adressen garanderen.
Linnengoed, handdoeken, washandje en alle maaltijden inbegrepen.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.


fiets en wandelbeurs

2018 Stand hal 4.D.20

Rieti – Rome
Via Salaria, oeroud wegennetwerk, Italië


PELGRIMS TOCHT ITALIË – RIETI NAAR ROME 13 T/M 20 OKTOBER 2018

De Via Salaria is onderdeel van een oeroud wegennetwerk, ontwikkeld door de Sabijnen honderden jaren voor Rome een wereldmacht werd. 30 eeuwen later vormt de Via nog steeds de belangrijkste verbindingsweg tussen Rome en Rieti. De laatste sectie van de Sint Fransiscus route volgt dit antieke pad vanuit het centrum van Rieti naar het hart van het Vaticaan. U wandelt tussen de met olijfgaarden en bossen bedekte heuvels van deze streek. Onderweg vindt u menig historisch stadje op uw pad. De route vermijdt de drukke wegen rond de hoofdstad en voert u via een netwerk van Voetpaden naar het Sint Pietersplein.

Dag 1 : Rieti
Aankomst in het oeroude stadje Rieti en overnachting  Rieti.

Dag 2 : Rieti – Poggio San Lorenzo
De totale wandelafstand bedraagt 22km, +555 m / -475 m.
U begint uw tocht bij de kathedraal van san Maria. U steekt de rivier River Velino over en verlaat de stad. U wandelt een smalle vallei in en passeert de helende bronnen van  Fonte Cottorella. U volgt een nagenoeg droge stroombedding naar de Romeinse brug de Ponte del Sambuco. U klimt nu steil de vallei uit naar Osteria di Colonnetta en daalt af aan de andere kant een diepe vallei in, over de oude Via Quinzia. De Via brengt u naar het klooster van Collina del Sacro Cuore. Het laatste stuk van deze dag wandelt u door over een landelijke weg tussen de olijfgaarden en bossen naar  Poggio San Lorenzo.

Dag 3 : Poggio San Lorenzo – Ponticelli
De totale wandelafstand bedraagt 20km, +615 m / -755 m.
U wandelt vandaag door de uitgestrekte wijngaarden, een pad volgend omlaag door de heuvels van de Sabina. Monteleone Sabino, het archeologische complex van Trebula Mutuesca, de Romaanse kerk van Santa Vittoria en Poggio Moiano volgen elkaar in snel tempo op. De route loopt nu door een open boerenlandschap afgewisseld met olijfgaarde naar  het dorpje Ponticelli

Dag 4 : Ponticelli – Monterotondo
De totale wandelafstand bedraagt 28km, +600 m / -675 m.
Met het kasteel van Orsini hoog boven u begint u de dag met een wandeling over de heuvels naar Osteria di Ponticelli waar u de provincie Roma binnentrekt. U zet uw tocht verder door de groene heuvels dan weer klimmend dan weer dalend over rustige landwegen naar de stad Montelibretti. Voor u ligt de vlakte van de Tiber die zich ten noorden van Rome uitstrekt. U passeert de oude Via Nomentana en het meertje La Muraccia vooraleer u Monterrondo bereikt.

Dag 5 : Monterotondo – Montesacro.
De totale wandelafstand bedraagt  24 km, +445m / -675m.
U wandelt vandaag door een open landschap van lage heuvels en eindeloze velden. U passeert het slaperige Valle Ricca waar u de gemeente grenzen van Rome binnenwandelt. Hierna gaat  het verder door olijfgaarden en velden naar het  Parco della Marcigliana  aan de grens van de eeuwige stad. Een netwerk van rustige weggetjes brengt u voor bij de buitenring naar het mondaine Montesacro.

Dag 6 : Montesacro. – Rome
De totale wandelafstand bedraagt  18 km, +240m / -235 m.
Vanaf de Via della Bufalotta wandelt u verder over de Viale Adriatico, naar de Piazza Sempione en de brug over de rivier de Aniene over. U volgt de rivier stroomafwaarts langs een rustig voetpad naar de Ponte Milvio. Hier steekt u de Tiber over en volgt opnieuw een voetpad naar de Ponte Sant’Angelo. U klimt omhoog naar het Castello Sant’Angelo en daalt via de Via della Conciliazione af naar het Sint Pieters Plein in het hart van het Vaticaan.

Dag 7 : Rome
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.


Prijs per persoon op basis van 2 tweepersoonskamers: € 698,- 

Prijs per persoon op basis van 2 tweepersoonskamers: € 896,- 

Inclusief : 

7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
Nederlandstalige gids
Routebeschrijving + Kaartmateriaal.
Bagage vervoer 1 stuk PP/max 18kgPP
pelgrimspaspoort

Exclusief: 

vervoer heen /terug.
overige maaltijden.

Administratiekosten € 10,- 

GGTO garantiefonds € 15,-

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.


Pelgrimswandeling – naar Banneux
Wittem (zuid Limburg) naar Banneux (BE)

Pelgrimstocht vanuit Wittem naar Banneux.

PLEISTERPLAATSEN VOOR DE ZIEL,

13 t/m 16 april 2018

Onderweg lopen we door de mooie velden van Zuid-Limburg de Belgische streek Voeren en Ardennen. Ook komen wij langs verschillende kapellen en wegkruizen.
Compleet verzorgt


Algemene info:

Banneux is een plaatsje in de Belgische Ardennen. In de dagen tussen 15 januari en 2 maart 1933 verscheen hier de maagd Maria acht maal aan het elfjarige meisje MariÎtte Beco. Maria zei tijdens een van de verschijningen: “Ik ben de Maagd der Armen”.

Banneux groeide uit tot een drukbezocht bedevaartsoord. Het wordt jaarlijks door zo’n 700.000 pelgrims bezocht. Er bevindt zich een bron, die door Maria aan Mariette getoond zou zijn, waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven.

Opzet van de wandeltocht:

Na de aankomst in Wittem is er een korte kennismakingswandeling. Verder zal in de ochtend een bezinningsmoment zijn. Na ontbijt gaan we op pad. Onderweg lopen we door de mooie velden van Zuid-Limburg de Belgische streek Voeren en Ardennen. Ook komen wij langs verschillende kapellen en wegkruizen.

Dag 1, lopen we ongeveer 22km naar de abdij van Val-Dieu. Hier zullen we in de buurt overnachten. Tevens is er weer een moment van bezinning en reflectie, ook delen we tijdens het samen zijn de ervaringen van de dag.

Dag 2, lopen we weer 22km naar Banneux. Onderweg door het mooie gebied van de Voeren streek en Ardennen. Onze pelgrimstocht sluiten wij af bij de Bron in Banneux

Dag 3, is van rondleiding, kennismaking met het bedevaartsoord Banneux. Daarna onze terugreis naar Wittem met openbaarvervoer. Na aankomst in Wittem sluiten wij af en gaan weer naar huis.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.

Pelgrimsreis op aanvraag!!!
Zelf wandelen of met eigen groep over de camino?

PELGRIMSREIS OP AANVRAAG

Zelf wandelen of met eigen groep over de camino?
Wilt u zelfstandig of met eigen club vrienden de camino beleven?
Loopt u graag op eigen tempo en ritme? Met overnachtingen in
eenvoudige onderkomens, zoals passend is tijdens een pelgrimstocht?
Ben…Onderweg organiseerd voor u op aanvraag uw tocht. Op de tijd dat
het u past, met of zonder gids. Informeer ernaar wij helpen u graag op
weg.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of bel Klik om te bellen!
of meld u direct aan voor één van onze reizen.

Camino's Spanje

Camino’s Spanje

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of bel Klik om te bellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *