Tour du Vézelay

Tour du Vézelay – Frankrijk regio Morvan
Rondwandeling van ongeveer 140 Km over oude pelgrimspaden,
Laat u raken door de bijzondere cultuur en verhalen van Vézelay en de natuur.
1 t/m 7 september 2019 



1 t/m 7 september 2019

Tour du Vézelay is een prachtige rond wandeling door één van de oudste cultuurlandschappen van Frankrijk. Geniet van het wandelen door dit prachtige landschap en voel je (weer) even een pelgrim, een vreemdeling,   “een mens die door het veld gaat’ (de letterlijke betekenis van pelgrim). Vooral ook iemand die onderweg is en met open ogen en hart de wereld tegemoet treedt. Onderweg gaan met bijzondere verhalen, waarbij ook uw verhaal er mag zijn.

Rond Vézelay: Tijdens onze tocht volgen we het oostelijke deel van de Tour de Vézelay. In drie dagen(23, 24 en 25 km) lopen we – door het regionaal park de Morvan – naar Vézelay. Daar blijven we het grootste deel van de vierde dag, om u te laten inspireren door de talloze verhalen die worden verbeeld in de beroemde basiliek van Maria Magdalena. De vijfde dag(25 km) lopen we via de Pelgrimsweg van Vézelay terug naar Anthien: dan volgen we de Jakobsschelp.

Op pad met verhalen: Ieder mens draagt in haar of zijn leven een schat aan verhalen mee, soms onbewust. Die verhalen komen, zo is onze ervaring, al lopende als vanzelf naar boven: op het ritme van uw voetstappen, wanneer andere stemmen in u zwijgen. En als u deze verhalen wilt delen met anderen, en zij met u, dan kunnen we samen rijker en wijzer worden. De verhalen onderweg kan een openingen geven om uw eigen verhaal te vinden, ook omdat verhalen elkaar ten diepste kunnen raken. Wij, Ben en Elza, delen graag verhalen uit andere culturen en andere landen.


Dagprogramma en praktische zaken

7 dagen, waarvan 2 reisdagen

Dag 1
Aanvang: station Amersfoort 08.00 uur, aankomst in Le Chemin rond 17.00uur

Dag 2
Le Chemin – Lormes – Brazy 23 Km
Vanaf Le Chemin kunt u de heuvel van de Morvan goed zien liggen. U loopt door het landschap dat typerend is voor de Morvan: bossen, meren en kleinschalige weiden en akkers. Deze zijn meestal omzoomd door hagen, boomsingels en muurtjes.

Dag 3
Brazy – Mazignien Coutolles – Chastellux 24 Km
De weg gaat weer verder, door de bossen en velden met het mooie landschap van de Morvan, Onderweg bereikt u het riviertje de Cure. Deze route loopt op met de tour du Morvan.

Dag 4
Chastellux – Saint André en Morvan – camping Saint Père 25 Km
Vandaag volgt u de markering van de GR (grand randonee) 13, in Nederland noemen we het de LAW. Verder volgt u veel het riviertje de Cure, richting Vézelay.

Dag 5
Camping Saint Père – Asquins – Vézelay(Port du Barle) 21 Km (afhankelijk van omstandigheden kunnen we deze route inkorten, om zo voldoende tijd in Vézelay te hebben).
Een mooie afwisselende tocht door dal van de Cure, met letterlijk als hoogtepunten: Tharoiseau en aan de ander kant van de Vallei: Vézelay met de eeuwenlange pelgrimsgeschiedenis van Vézelay vindt u ondermeer in het kruis van Montjoie, de Jacobuskerk van Asquins en in Vézelay. Onderweg door wijngaarden en velden, met prachtige uitzichten. Aankomst in Vézelay, met de bijzondere kerk van Maria van Magdalena. De Timpaan van de kerk is heel bijzonder. Begin van de avond zijn er de bekend vespers gezongen door de nonen. De verhalen van ontstaan en verdieping komt in deze bijzondere plaats als vanzelf naar voren.

Dag 6
Vézelay – Le Chemin – L’ Esprit du Chemin, 24 Km
Vandaag gaat u via de pelgrimsweg vanaf Vézelay terug naar het begin van de Tour, naar Le Chemin. De route gaat weer door het bijzondere oude landschap van de Morvan, zoals afgelopen dagen. Er is deze laatste wandeldag nog de tijd de heerlijke lucht en de mooie vergezichten in je op te nemen, om in de loop van de middag weer in de pelgrimsherberg L’ Esprit du Chemin aan te komen.

Dag 7
Na het ontbijt gaan we op terug tocht naar huis, met een rugzak vol bijzondere herinneringen.
Terugreis:  08.00uur aankomst station Amersfoort ongeveer 17.00 uur

Aantal maximaal: 7 personen, vanwege het vervoer met een klein personenbusje, de overnachtingen in speciale pelgrimsonderkomens.

Deze bijzondere wandelreis gaat door bij minimaal 6 deelnemers, uiterlijk rond 15 juli is dat bekend.

De heen en terugreis: gezamenlijk vervoer met mini busje.
Bagage: We lopen met eigen rugzak en zoals wandelaars en pelgrims weten:
alles wat u thuislaat is meegenomen.
Een paklijstje met advies van inhoud krijg je na inschrijving.

Inclusief: • Begeleiding onderweg door ervaren Gidsen Ben Noorloos en Elza Vis (professioneel verhalen vertelster)   • Overnachtingen • Ontbijt • Diner • Pelgrimspas • Route informatie • Heen en terugreis

Exclusief: • Reisverzekering (verplicht) • Annuleringsverzekering • Kosten voor onderweg

Reissom: • € 895,00

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.