Lourdes enPyreneën

Pelgrims wandelreis Lourdes enPyreneën

Kennismaking met Lourdes en pelgrimswandelen door de Pyreneeën.
De plek waar Aarde en Hemel elkaar raken, door de plek en de bijzondere natuur van de Pyreneeën.
17 t/m 23 aug 2019
(zie ook deze link, klik hier)

17 t/ 23 augustus 2019
Kennismaking met Lourdes en pelgrimswandelen door de Pyreneeën.
Een compleet verzorgde 6 daagse pelgrimsreis, inclusief reis vanaf NL/Lourdes.

Compleet verzorgt, inclusief: vlucht/trein naar Lourdes, overnachtingen, onbijt, lunch, diner en bagagevervoer

Reis info:
De Pyreneeën bestaan uit een langgerekte bergketen van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. Het centrale deel kent de hoogste toppen en spectaculaire keteldalen en verschillende nationale parken. Hierdoor is dit deel het populairst bij wandelaars en dagjesmensen. De oostelijke en westelijke uitlopers zijn landelijker en bieden meer rust en ongereptheid. Lourdes, gelegen in het hart van de Pyreneeën, ontvangt jaarlijks ongeveer 5 miljoen bezoekers uit de hele wereld. Hier maakt het spirituele karakter, of het nu tot de geschiedenis of de legende behoort, deel uit van het heden door de kracht en schoonheid van dit stadje, de stempel van het verleden en de ingetogenheid van de heiligdommen. Lourdes was slechts een klein gehucht.

Toen Bernadette Soubirous op 11 februari 1858, ze was toen veertien jaar oud, ging Bernadette met haar zusje Toinette en een vriendin hout sprokkelen. Vanwege haar slechte conditie kon Bernadette de meisjes niet bijhouden. Toen ze haar kousen uittrok om de Gave over te steken, hoorde ze aan de overkant boven de daar aanwezige grot van Massabielle een geruis als van de wind, maar zag de struiken en bomen niet bewegen. Ze zag vervolgens de verschijning van een in het wit geklede vrouw met een rozenkrans. Bernadette, die een eenvoudig meisje was dat nauwelijks kon lezen, noemde de dame aquero.
Tot Bernadette nog zeventien maal een visioen, waarbij ze op aanwijzing van de verschijning een bron opende. In de maanden van de visioenen werden de verhalen van Bernadette vaak niet serieus genomen. Mensen die met haar mee gingen zagen nooit iets, al waren er wel die ‘een aanwezigheid’ voelden. De prefect en de dorpspastoor ondervroegen haar kritisch. Dat was moeilijk voor haar omdat ze de boodschappen van de verschijning niet altijd begreep.

Korte indeling:
Dag 1, 
Met de TGV naar Bordeux,  Na aankomst in Bordeux ga je met de trein naar Lourdes waar u de eerste nacht verblijft.

Dag 2,
Vandaag begint de eerste wandeletappe. De route is vrij rustig en brengt u langs de rivier Gave de Pau naar Estelle Bétharram.

Dag 3, 
Tijdens deze tweede wandeldag loopt u via Ferrières de Pyreneeën in, naar Arbeost.

Dag 4, 
De derde etappe volgt de langste en stevigste wandelroute. Deze gaat een bergpas over op ruim 1500 meter, hiervoor maakt u een klim van zo’n 750 meter. Na een prachtige wandeling door de bergen daalt u aan de andere kant naar beneden. Vanuit het dal wandelt u verder naar St. Savin waar daar is de overnachting.

Dag 5, 
De laatste wandeldag volgt u weer de rivier Gave de Pau terug naar Lourdes. De route volgt een oude spoorlijn die tegenwoordig in gebruik is als wandel- en fietspad. In de avond kunt u deelnemen aan de lichtprocessie.

Dag 6,
De laatste dag is een combinatie van Nederlandse dag, met aankomst van Fietsers en wandeling naar het dorp waar Bernadette veel verbleef in verband met haar gezondheid.

Dag 7,
In de ochtend vertrekt u met de trein naar Bordeux. Vanwaar u weer met de TGV naar Nederland gaat.

Algemene info:
Tijdens de wandeldagen zullen we picknicken op de Pyreneeën weiden. In de Pyreneeën waar de wilde paarden lopen en vale gieren door de lucht zweven Zwaarte, we lopen door een van de mooiste berggebieden van Europa. Zodoende is een goede basis conditie vereist.
In de wandel categorie van zwaarte is deze best stevig te noemen. Op de wandeldagen is een rugzak met verschoning en lunch voor onderweg gewenst zijn. We overnachten in een klooster en in pensions langs de route. Zo hoeft er niet met zware rugzakken worden gelopen.

ONDERWEG: zullen we verschillende punten van bezinning en meditatieve momenten zijn en diverse historische oorden worden bezocht.

De reissom bedraagt € 899 all-in.
inclusief: reis retour, transfers, overnachtingen, ontbijt, lunch, diner en mij als ervaren gids onderweg.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of u kunt via deze link boeken. (via de VNB site).