Hadrian’s Wall

Hadrian’s Wall, Engeland 
Van Wallsend (Newcastle) naar Bowness
De route loopt langs Romeinse nederzettingen en forten.
20 juli t/m 27 juli 2019, inschrijvingen gesloten, informeer!
NIEUWE datum 2020 – 1 t/m 8 augustus

20 juli t/m 27 juli 2019
NIEUWE datum 2020 – 1 t/m 8 augustus
Hadrian’s Wall, Engeland -Hadrian’s Wall Path,
Met een totale afstand van 84 mijl(134Km) van kust tot kust, is dit een Werelderfgoed van de muur van Hadrianus. De route loopt langs Romeinse nederzettingen en forten. Er is geschiedenis bij elke stap, onderweg gezellige pubs, levendige marktplaatsen en geweldige uitzichten.


Dagprogramma en praktische zaken

Hadrian’s Wall, 8 dagen
Dag 1
Wallsend
Het Romeinse Segedunum fort is startpunt voor onze wandelreis over dit historische pad.

Dag 2
Wallsend – Heddon-on-the-Wall
We starten bij de muren van het Romeinse fort. Langs de rivier de Tyne lopen we in westelijke richting. We volgen het pad langs de muur en door open landschap van Northumberland naar het dorpje Heddon-on-the-Wall.

Dag 3
Heddon-on-the-Wall – Chollerford
Langs de muur door het open landschap naar Harlow Hill. Vanaf hier is de muur grotendeels verdwenen, doordat in het verleden deze stenen helaas als bouwstenen gebruikt zijn. Hier volgt u de Romeinse versterkingsgracht de Valum. Net voordat u Choleford bereikt verschijnt de muur opnieuw en u volgt deze het dorpje in waar u overnacht.

Dag 4
Chollerford – Twice Brewed
Verder trekkend langs de muur gaan we Chollerford uit. Door Nothumberland komt u het National Park binnen. Op dit stuk van de route is de muur gebouwd op de top van de kliffen en kunt u genieten van de eindeloze vergezichten, over het groene landschap. U passeert het Housesteads Romeinse fort dat spectaculair op de top van Grag Lough gelegen is. U volgt opnieuw de muur over de hoge kliffen en rotswanden tot u bij Grag Peel afdaalt en via een landelijke weg, Twice Brewed bereikt.

Dag 5
Twice Brewed – Banks
U begint uw tocht met een klim naar de top van de Winshield Grags, met 345meter het hoogste punt van de reis. Hier kunt u genieten van de schitterende vergezichten over het omliggende landschap. Het pad langs de muur daalt nu af langs Bogle Hole naar het Romeinse fort Magnis en u bereikt de ruïnes van de Thirwall burcht. Hier steekt u de grens met Cumbria over en wandelt verder hoog boven de Irthington kloof, naar het strategisch gelegen dorpje Banks.

Dag 6
Banks – Carlisle
U verlaat Banks en daalt af in de vruchtbare akkerlanden van deze streek. U volgt de muur naar het pittoreske dorpje Walton. U volgt nu een makkelijk pad door het glooiende landschap langs de oevers van de rivier de Eden naar het historische stadje Carlisle. Gelegen op de grens tussen Schotland en Engeland, met zijn indrukwekkende burcht en prachtige kathedraal.

Dag 7
Carlisle – Bowness-on-Solway
U verlaat Carlisle en via de oever van de eden en volgt de Romeinse muur en valum door de dorpjes Grinsdale en Beaumont. Hier verlaat de muur de oevers van de rivier en steekt u het estuarium van de Solway Firth over. Tijdens de oversteek, kunt u genieten van de spectaculaire uitzichten over de pieken van Skiddaw en High Pike, naar het zuiden en Schotland naar het noorden. Bij Glasow pikt u de muur weer op en volgt deze langs een landelijke weg naar Bowness-on-Solway en het Romeinse Fort Maia, het eindpunt van Hadrian’s Wall en tevens van deze unieke historische wandelreis.

Dag 8
Bowness-on-Solway
Na het ontbijt gaan we op terug tocht naar huis, met een rugzak vol bijzondere herinneringen.

Praktische zaken: deze reis is in samenwerking met pelgrimroutes.nl

Etappes
20 – 25 km per dag

Accommodaties:
diverse accomodaties incl ontbijt

Prijs voor deze bijzondere wandelreis bedraagt
€ 749,–

Deze bedragen is inclusief:
Alle overnachtingen met ontbijt, tijdens de wandelreis;
Begeleiding door een ervaren Gids

Eigen kosten deelnemers:
Heen-  en terugreis, u ontvangt advies na aanmelding.
Bagagevervoer optie € 48
Dagelijks de lunches, diner en overige versnaperingen.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.