Wittem – Banneux

Pelgrimswandeling – naar Banneux
Wittem (zuid Limburg) naar Banneux (BE)

Onderweg lopen we door de mooie velden van Zuid-Limburg de Belgische streek Voeren en Ardennen.
17 t/m 20 april 2020

Pelgrimstocht vanuit Wittem naar Banneux.

PLEISTERPLAATSEN VOOR DE ZIEL,

In de TV serie: Roderich zoekt licht, is hij op bezoek in Banneux en Val-Dieu. Om de uitzending terug te zien klik hier

17 t/m 20 april 2020

Onderweg loopt u door de mooie velden van Zuid-Limburg de Belgische streek Voeren en Ardennen. Ook komt u langs verschillende kapellen en wegkruizen.
Compleet verzorgt

Algemene info:

Banneux is een plaatsje in de Belgische Ardennen. In de dagen tussen 15 januari en 2 maart 1933 verscheen hier de maagd Maria acht maal aan het elfjarige meisje MariÎtte Beco. Maria zei tijdens een van de verschijningen: “Ik ben de Maagd der Armen”.

Banneux groeide uit tot een drukbezocht bedevaartsoord. Het wordt jaarlijks door zo’n 700.000 pelgrims bezocht. Er bevindt zich een bron, die door Maria aan Mariette getoond zou zijn, waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven.

Opzet van de wandeltocht:

Na de aankomst in Wittem is er een kennismakingswandeling. In Wittem nemen indien mogelijk aan de vesper deel, daarna eten we in naast gelegen restaurant. De volgende ochtend na ontbijt gaan we op pad, we beginnen met een inspiratiemoment. Onderweg lopen we door de mooie velden van Zuid-Limburg de Belgische streek Voeren en Ardennen. Ook komt u langs verschillende kapellen en wegkruizen.

Dag 1, lopen is de afstand ongeveer 22km naar de abdij van Val-Dieu. Hier zullen we in de buurt overnachten. Tevens is er weer een moment van bezinning en reflectie, ook delen we tijdens het samen zijn de ervaringen van de dag.

Dag 2, lopen we weer 22km naar Banneux. Onderweg door het mooie gebied van de Voeren streek en Ardennen. Onze pelgrimstocht sluiten wij af bij de Bron in Banneux

Dag 3,  start met de kennismaking met het bedevaartsoord Banneux. Daarna onze terugreis naar Wittem met openbaar vervoer. Na aankomst in Wittem sluiten wij af en gaan weer huiswaarts.

Overige informatie:
Bij aanvang bent U om 14.00 welkom bij het klooster van Wittem. Er is een parkeerplaats waar uw auto kan blijven staan tot maandag. Wittem is goed bereikbaar met de trein (via Maastricht of Heerlen) en bus, ook op maandag.

Overnachtingen 3
totaal 4 dagen

Datum:
17 t/m 20 april 2020

Beschikbare plaatsen: 9
Prijs: € 425,00 donateurs Wandelmaat € 395,00

Aanvang: Wittem 13:00:00
Terugreis: Wittem 16:00:00
Wandeldagen: drie
Aantal Kilometers: 22 km op zaterdag en 22 op zondag.

Regio: Zuid Limburg en Belgische Voerstreek en Ardennen
Landschap: bos, dorp, landelijk

Compleet verzorgt – in samenwerking met de Wandelmaat.

Voor vragen neem gerust contact met ons op, of meld u direct aan voor één van onze reizen.