Naar de startpagina

  • 2016.jpg
  • front 4.jpg
  • Voeten.jpg

 

Valenca naar Santiago de Compostela  

Deze individuele - groepsreis over de Caminho naar Santiago de Compostela vanuit Valenca in Portugal, op basis overnachting en ontbijt. Over de Portugese route naar Santiago de Compostela. De overnachtingen zijn i in hotels en pensions. Deze reis is ook gericht op de culturele ingestelde pelgrimswandelaar. Overdag loopt u op eigen ritme en tempo naar de volgende slaapplaats. Na een afwisselende wandeldag kunt u genieten van een heerlijke terrassen met tapas en avondmaaltijd, meestal bereid met lokale producten.

foto 9

*  19  t/m 22 sept 2017 Valenca naar Santiago (7 dagen)

 

Landschap en cultuur:

Uw tocht naar Santiago de Compostela begint in Valenca op de grens met Spanje.
De Camino Portugues volgt hier de oude romeinse heirbaan, de Via Romana XIX in de richting van de Spaanse grens en Santiago de Compostela.

Via de brug die de oude vestingsteden Valenca en Tui met elkaar verbindt steken we de Minho over en lopen Spanje binnen. We zijn hier in de streek van de Ribeira heuvels. Deze zijn bezaaid met wijngaarden. De Camino Portugues nadert nu de kust en geeft prachtige vergezichten op de Spaanse Rias, met hun blauwe water en heuvels die recht uit de zee lijken te rijzen, alvorens Pontevedra te bereiken. In de late middeleeuwen was Pontevedra een van de belangrijkste handelshavens van Spanje. Iets dat we terugzien in de magistrale gebouwen en pleinen en de schitterende kerken en kloosters die de stad rijk is. De wijngaarden maken nu plaats voor de groene kastanje bossen die de heuvels van dit stuk van Galicië bedekken. We lopen over afwisselende paden naar Caldas Reis. Deze stad met haar warmwaterbronnen is al sinds de Romeinse tijd een geliefd kuuroord. Een voetbad in de warmwaterbron op het plein is dan ook een traditie voor de vele pelgrims alvorens de tocht voort te zetten naar Santiago. Padron is onze laatste stop op onze pelgrimsroute naar Santiago, hier zou volgens de legende het lichaam van de apostel Jacobus aan land gebracht zijn. Het stadje was in het verleden, naast Santiago, dan ook een belangrijke pelgrimsplaats. Na een laatste inspanning zien we vanaf de Monte Agro de torens van Santiago de Compostela voor ons opdoemen. Het einde van een prachtige tocht, die met zijn vele architecturale, culturele en historische hoogtepunten niet zal teleurstellen.
 
Praktische zaken:

Reis datum

 

19 t/m 22 september 2016 Valenca naar Santiago (7 dagen)
reissom voor deze bijzondere wandelreis bedraagt *€ 562,-- pp
*op basis van tweepersoons kamer voor 1 persoonskamer geld een toeslag € 102,--

Etappes
16 – 25 km per dag.
 
Bagage
Als de deelnemers een hun eigen rugzak willen dragen, max: 8 Kg
De optie bagagevervoer bij te boeken, toeslag € 65,-- pp

Accommodaties:
Hotels en pensions.
  
Inclusief:
alle overnachtingen met ontbijt, tijdens de wandelreis;
een pelgrimspaspoort;
Begeleiding door een ervaren Gids
 
Exclusief:
vliegreis.
Optie bagagevervoer (€ 65,--)
Lunches, diner en overige versnaperingen.

Aanmelden | Wandelvakanties met inhoud | Hoofdreiziger | Medereiziger

Wandelreizen

Aanmelden | Wandelvakanties met inhoud | Hoofdreiziger | Medereiziger

Agenda

2017

sept
27

9:00 27-sept - 10:00 13-okt

2018

jan
9

09-jan - 13-jan

Weblinks

MELD U AAN VOOR

DE NIEUWSBRIEF

 

en blijf op de hoogte van
nieuwe 
reizen en
aankomende activiteiten