Naar de startpagina

  • 2016.jpg
  • Banner-2.jpg
  • Banner-3.jpg
  • Banner-5.jpg
  • Banner1.jpg

PELGRIMS WANDELREIS ASSISI - ROME,

19 mei t/m 2 juni 2018

Onze Pelgrims wandelreis begint vanuit het middeleeuwse Assisi, de pelgrimsstad. Vanaf hier gaan we onze pelgrimsreis beginnen naar Rome. Assisi is gebouwd op een prachtige positie tegen de Monte Subasio. Het verleden en heden van deze stad is onverbrekelijk verbonden met de heilige Franciscus en Clara, die hier geboren en grotendeels van hun leven gewoond hebben. 
Assis1Assis3

Dag inhoud en praktische zaken

19/05 Dag 1: Assisi

Aankomst in het middeleeuwse  stadje Assisi.

We bezoeken het graf van Franciscus. De basiliek bestaat uit twee delen, een onderste deel en een bovenste deel. In het onderste gedeelte ligt het graf.
Naast de basiliek is het Informatiepunt voor een stempelt in het pelgrimspaspoort.  

20/05 Dag 2: Assisi - Foligno
Wandelafstand 23km, 
Assisi verlaten wij via Porta Perlici daar gaat het pad omhoog naar de Eremo delle Carceri. Over de westelijke flank Monte Subasio, dalen wij verder af. Onderweg passeren wij het voormalige klooster van San Benedetto al Subasio en Sasso Rosso dit is een rots met schitterend uitzicht over de Valle Umbra. Met dalen en klimmen komen wij in Monte Pietrolungo. Hierna gaan we verder naar het middeleeuwse stadje Spello. Verder gaan wij door naar ons einddoel voor vandaag Foligno

21/05 Dag 3: Foligno - Castello di Campello
Wandelafstand 23km, 
Vanuit Foligno, volgen wij de rechte weg omlaag naar San Eraclio. Waarna wij verder gaan over de landwegen door de olijfbomen naar het dorpje Matigge. Vervolgens gaan we via een aantal kleine plaatsjes. Waarna we klimmen naar het klooster van San Martino. Onderweg hebben we mooie uitzichten, we bereiken dan het oude stadje Trevi. Hier dalen we af naar het klooster van Madonna delle Lacrime. Over de rand van de Monte Padrafitta lopen wij naar Castello di Campello.

22/05 Dag 4 : Castello di Campello - Spoleto
Wandelafstand bedraagt vandaag 19 km, 
Over de landwegen, lopen wij via enkele dorpjes, waarna wij op een zandpad komen. We lopen naar beneden door de olijfgaarden  en komen vervolgens in het leuke dorpje Poreta met kasteel, dat dezelfde naam draagt. We wandelen verder door het dal naar Spoleto, Spoleto heeft een schitterende kathedraal.

23/05 Dag 5: Spoleto - Ceselli
Wandelafstand 16 km, 
In Spoleto wandelen we omhoog naar de bijzondere brug, Ponte delle Torri. Daarna gaan we over een steil paadje omhoog naar het Fransiscaner kapelletje van Monteluco. We blijven nog klimmen door bossen en velden tot op de pas van Forca delle Porelle. Vanaf daar begint de afdaling door de bossen. We trekken hier de provincie Terni in. Onderweg komen wij door een aantal stille dorpjes waarna wij  Ceselli bereiken.

24/05 Dag 6: Ceselli - Monterivoso
Wandelafstand 11 km + loop naar abdij 3,2 km, 
Na de oversteek van de brug, rivier de Nera, volgen wij de landelijke weg. Deze kronkelt langs de rivier en de bergen. Het eerste dorpje dat wij tegenkomen is Colleponte. Aan de overkant van de rivier ligt Macenano. Even van de route af om de abdij van San Pietro in Valle te bezoeken. Verder gaan wij over een zandpad, het brengt ons naar Precetto. Het dal wordt hier een brede riviervlakte. Wij gaan langs de rivier verder naar Arrone.

25/05 Dag 7: Monterivoso -  Piediluco
Wandelafstand 19,6 km
Het eerste deel vandaag is vrij kort naar Castel di Lago. Daarna volgen wij de rivier, het is een rustige landweg tot aan Collestatte Piano. Wij passeren de watervallen van Marmore, we lopen er dicht langs. Via een steil pad brengt het ons omhoog tot de top van de watervallen en dorpje. We volgen nu de rivier Velino naar het Piediluco meer. Aan de ander kant van het meer ligt gelijknamige dorpje. We lopen alleen om het meer heen, dit is voor vandaag onze eindbestemming.

26/05 Dag 8: Piediluco - Poggio Bustone
Wandelafstand 19km, 
We starten met het oversteken van de grens met de Lazio. We gaan omhoog naar het oude en middeleeuwse Labro. We moeten een steil pad omhoog naar Labro. Labro is een middeleeuw dorpje. Het blijkt dat daar vooral Pelgrims wonen. Je waant je in een ver verleden.De weg heet de Cammino di Francesco en is met gele aanduidingen gemarkeerd. Alleen in de plaatsjes zelf niet te zien. Onderweg gaan we omhoog tot de heilige eik. We zijn nu aan het begin van het doorsteken van de Reatini gebergte. Onderweg komen we door het dorpje genaamd Morro Reatino. Verder gaan we over kleine bergpaadjes met prachtige vergezichten over de Valle Santa. De weg vervolgend komen we bij de St Franciscus berk (1100m) met bij behorende kapel. Daarna gaan we naar beneden via een klein dorpje Cepparo, waar veel herders verblijven. Over de randen van de  Monte Rosato lopen we naar Poggio Bustone.

27/05 Dag 9: Poggio Bustone - Rieti
Wandelafstand 17km, 
We beginnen de dag met een klim tot de kapel, Sacro Speco. Daarna gaan we via een pad wat ons brengt naar klein plaatsje Poggio Bustone. Vervolgens na het plaatsje gaan we door bossen en weiden over op de bergrand. Onderweg bereiken we het oude en bijzonder gelegen stad Cantaliceen. Daar dalen wij af naar heiligdom van San Felice all’acqua. Deze heeft een bijzondere geneeskrachtige bron. Vervolgens gaan we door de bossen tot we Rieti bereiken.

28/05 Dag 10: Rieti - Poggio San Lorenzo
Wandelafstand 21,7km
Onze dag begint bij kathedraal, San Maria. Waarna we de rivier Velino oversteken. Door een smal dal lopend komen we lang bronnen Fonte Cottorella, deze hebben een helende werking. Door een drooggevallen waterbedding gaan we naar een Romeinse brug, Ponte del Sambuco. Daar klimmen we sterk omhoog het dal uit naar Osteria di Colonnetta. Aan de andere kant gaan we naar beneden sterk het dal in, deze weg draagt de naam, Via Quinzia. Deze Via leidt ons naar klooster van Collina del Sacro Cuore. Verder wandelend over landwegen tussen olijfgaarden en door bossen komen we in Poggio San Lorenzo.

29/05 Dag 11: Poggio San Lorenzo - Ponticelli
Wandelafstand 20,7km,
De dag begint door grote wijngaarden. Vervolgens gaat het pad naar beneden we lopen door de heuvels van de Sabina. In Monteleone Sabino komen we bij een archeologische complex, Trebula Mutuesca. De oude romaanse kerk van Santa Vittoria als ook van Poggio Moiano liggen op onze route. Door lopend door landerijen bereiken we het plaatsje Ponticelli. In Ponticelli, het kasteel van Orsini ligt er hoog boven.

30/05 Dag 12: Ponticelli - Monterotondo
Wandelafstand 29 km,
We starten de dag met wandelen door de heuvels tot Osteria di Ponticelli. Hier steken we de grens van de provincie Rome over. Door de heuvels, op en af, gaan we verder. We lopen over een landweg tot we de stad Montelibretti bereiken. We gaan dan door het landschap van de Tiber. Onderweg lopen we Via Nomentana en langs La Muraccia, een klein meer. Daarna komen we in Monterrondo.

31/05 Dag 13: Monterotondo - Montesacro.
Wandelafstand 18,5 km,
We starten vandaag in een glooiend landschap met velden. Door het plaatsjes Valle Ricca, hier bereiken we de gemeentegrens Rome. Verder lopend langs en door olijfgaarden komen we door Parco della Marcigliana. Dit is de rand van Rome. Via landwegen komen we bij mondaine Montesacro.

1/06 Dag 14: Montesacro. – Rome Basilica di San Pietro
Wandelafstand 15,5 km,
We starten onze laatste wandeldag vanaf de Via della Bufalotta en de Viale Adriatico, vervolgens de Piazza Sempione. Dan over de brug met rivier de Aniene. Hier gaan we langs de rivier over een voetpad naar de Ponte Milvio. Daar steken we de Tiber over verder over voetpad naar de Ponte Sant’Angelo. Daar gaan we omhoog naar Castello Sant’Angelo en daalt via de Via della Conciliazione af naar het Sint Pieters Plein in het hart van het Vaticaan.

2/06 Dag 15: Rome vertrek

Prakitische info:

Kunt u deelnemen aan deze reis? 
Ben...Onderweg maakt u erop attent dat voor deelname aan de belevingsreis een goede algemene conditie, uithoudingsvermogen en voldoende wandelervaring noodzakelijk zijn. De belevingsreis valt in de categorie ‘Stevige wandelingen’. Stevige wandelingen door steden, velden en bergen over begaanbare paden met mogelijk een steile klim en/of afdaling. Tijdens de belevingsreis wordt u begeleidt door wandelcoach Ben Noorloos van Ben Onderweg. 

Minimum aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers voor deze reis bedraagt 10 personen. Het maximum is 12 personen. U hoort uiterlijk 6 weken voor vertrek als de reis niet door kan gaan. 

Inclusief 
· Retourvlucht Amsterdam-Rome Fiumicino met KLM inclusief één stuk ruimbagage en alle toeslagen 
· Transfer per bus van de luchthaven in Rome naar Assisi op de eerste dag en van de accommodatie in Rome naar de luchthaven op de laatste dag 
· Veertien overnachtingen in eenvoudige herbergen of kloosteraccommodaties 
· Vervoer van de bagage naar de verschillende accommodaties onderweg
· Gids/reisbegeleiding door Ben Onderweg 
· Ontbijt, lunch en diner 
· Fooien, belastingen en boekings- en administratiekosten 

Exclusief 
· Reis- en annuleringsverzekering 
· Consumpties 
· Reis van uw woonplaats naar de luchthaven v.v. 
· Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims 
· Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten kunt u opvragen bij VNB.  

Reissom bedraagd € 1999,00

*Deze reis valt onder de garantieregelingen van de VNB

 lidvanVNB

 

MELD U AAN VOOR

DE NIEUWSBRIEF

 

en blijf op de hoogte van
nieuwe 
reizen en
aankomende activiteiten