Naar de startpagina

  • 2016.jpg
  • Banner-2.jpg
  • Banner-3.jpg
  • Banner-5.jpg
  • Banner1.jpg

Pelgrimstocht vanuit Wittem naar Banneux.

PLEISTERPLAATSEN VOOR DE ZIEL,

13 t/m 16 april 2018

Onderweg lopen we door de mooie velden van Zuid-Limburg de Belgische streek Voeren en Ardennen. Ook komen wij langs verschillende kapellen en wegkruizen. 
Compleet verzorgt


Pleisterplaatsen voor de ziel

unnamed 1

13 t/m 16 april 2018
Algemene info: Banneux is een plaatsje in de Belgische Ardennen. In de dagen tussen 15 januari en 2 maart 1933 verscheen hier de maagd Maria acht maal aan het elfjarige meisje MariÎtte Beco. Maria zei tijdens een van de verschijningen: "Ik ben de Maagd der Armen".

Banneux groeide uit tot een drukbezocht bedevaartsoord. Het wordt jaarlijks door zo'n 700.000 pelgrims bezocht. Er bevindt zich een bron, die door Maria aan Mariette getoond zou zijn, waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven.

Opzet van de wandeltocht:

Na de aankomst in Wittem is er een korte kennismakingswandeling. Verder zal in de ochtend een bezinningsmoment zijn. Na ontbijt gaan we op pad. Onderweg lopen we door de mooie velden van Zuid-Limburg de Belgische streek Voeren en Ardennen. Ook komen wij langs verschillende kapellen en wegkruizen.

Dag 1, lopen we ongeveer 22km naar de abdij van Val-Dieu. Hier zullen we in de buurt overnachten. Tevens is er weer een moment van bezinning en reflectie, ook delen we tijdens het samen zijn de ervaringen van de dag.

Dag 2, lopen we weer 22km naar Banneux. Onderweg door het mooie gebied van de Voeren streek en Ardennen. Onze pelgrimstocht sluiten wij af bij de Bron in Banneux

Dag 3, is van rondleiding, kennismaking met het bedevaartsoord Banneux. Daarna onze terugreis naar Wittem met openbaarvervoer. Na aankomst in Wittem sluiten wij af en gaan weer naar huis.


Programma:

13 april 2018 – Aankomst bij het klooster te Wittem.  
14 april 2018 – Wandeldag naar Val-Dieu
15 april 2018– Wandeldag naar Banneux
16 april 2018 – kennismaking met Banneux en thuisreis

Inclusief: overnachtingen, ontbijt, lunch(pakket) en diner.

Exclusief: terugreis en lunch tijdens terugreis.

Reissom vanaf € 325,- p.p. deelname max 10 personen.

Aanmelden | Wandelvakanties met inhoud | Hoofdreiziger | Medereiziger

MELD U AAN VOOR

DE NIEUWSBRIEF

 

en blijf op de hoogte van
nieuwe 
reizen en
aankomende activiteiten