Naar de startpagina

  • 2016.jpg
  • Banner-2.jpg
  • Banner-3.jpg
  • Banner-5.jpg
  • Banner1.jpg

PELGRIMS WANDELREIS LOURDES EN PYRENEEËN

WANDELING MET INHOUD

21 t/m 28 juli 2018

1

Kennismaking met Lourdes en pelgrimswandelen door de Pyreneeën. 
Een compleet verzorgde 8 daagse pelgrimsreis, inclusief reis vanaf NL/Lourdes 

Compleet verzorgt, inclusief: nachtbus naar Lourdes, overnachtingen, onbijt, lunch, diner en bagagevervoer

Lourdes with Sanctuaries Castle and Gave de Pauaanmelden via VNB - reizen VNB

Reis info:

De Pyreneeën bestaan uit een langgerekte bergketen van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. Het centrale deel kent de hoogste toppen en spectaculaire keteldalen en verschillende nationale parken. Hierdoor is dit deel het populairst bij wandelaars en dagjesmensen. De oostelijke en westelijke uitlopers zijn landelijker en bieden meer rust en ongereptheid. Lourdes, gelegen in het hart van de Pyreneeën, ontvangt jaarlijks ongeveer 5 miljoen bezoekers uit de hele wereld. Hier maakt het spirituele karakter, of het nu tot de geschiedenis of de legende behoort, deel uit van het heden door de kracht en schoonheid van dit stadje, de stempel van het verleden en de ingetogenheid van de heiligdommen. Lourdes was slechts een klein gehucht. 

Toen Bernadette Soubirous op 11 februari 1858, ze was toen veertien jaar oud, ging Bernadette met haar zusje Toinette en een vriendin hout sprokkelen. Vanwege haar slechte conditie kon Bernadette de meisjes niet bijhouden. Toen ze haar kousen uittrok om de Gave over te steken, hoorde ze aan de overkant boven de daar aanwezige grot van Massabielle een geruis als van de wind, maar zag de struiken en bomen niet bewegen. Ze zag vervolgens de verschijning van een in het wit geklede vrouw met een rozenkrans. Bernadette, die een eenvoudig meisje was dat nauwelijks kon lezen, noemde de dame aquero. 
Tot Bernadette nog zeventien maal een visioen, waarbij ze op aanwijzing van de verschijning een bron opende. In de maanden van de visioenen werden de verhalen van Bernadette vaak niet serieus genomen. Mensen die met haar mee gingen zagen nooit iets, al waren er wel die 'een aanwezigheid' voelden. De prefect en de dorpspastoor ondervroegen haar kritisch. Dat was moeilijk voor haar omdat ze de boodschappen van de verschijning niet altijd begreep.

Korte indeling: 
Dag 1: vertrek Eindhoven - Lourdes, met nachtbus. Dag 2: Aankomst Lourdes en kleine wandeldag vanuit Lourdes langs de rivier de Gave, naar het klooster van Bétharram afstand bedraagt rond 18Km, Dag 3: Wandeldag vanuit klooster van Bétharram, gaan we de bergen in naar Arbeost in de Haute Pyrenees. De afstand bedraagt rond de 25Km. Dag 4: Wandeldag vanuit Arbeost wandelen vandaag door de Haute Pyrenees naar St. Savin en gaan vandaar uit terug naar Lourdes. De afstand is de stevigste 29 Km. Dag 5: wandeldag, vanuit Savin lopen we vandaag, via de kerk van Geu terug naar Lourdes, via een mooie route langs rivier de gave de Pau. De afstand is rond de 21 Km. Vandaag komen we samen met de fietsers welke vanuit NL komen aan in Lourdes. Dag 6: De dag is een speciale Nederlandse dag in Lourdes, waaraan we deelnemen. S' avonds is er ook de bekende lichtprocessie. Dag 7: Na het ontbijt maken wij een kleine wandeling "in de voetsporen van Bernadette naar Bartes, waar ze veel tijd in haar jeugd heeft doorgebracht. Daarna terug naar Lourdes. Tegen het eind van de middag is de aanvang van de terugreis, met de nachtbus naar naar Eindhoven.

Algemene info: 
Tijdens de wandeldagen zullen we picknicken op de Pyreneeën weiden. In de Pyreneeën waar de wilde paarden lopen en vale gieren door de lucht zweven Zwaarte, we lopen door een van de mooiste berggebieden van Europa. Zodoende is een goede basis conditie gewenst. 
In de wandel categorie van zwaarte is deze best stevig te noemen. Op de wandeldagen is een rugzak met verschoning en lunch voor onderweg gewenst zijn. We overnachten in een klooster en in pensions langs de route. Zo hoeft er niet met zware rugzakken worden gelopen.

ONDERWEG: zullen we verschillende punten van bezinning en meditatieve momenten zijn en diverse historische oorden worden bezocht. 

De reissom bedraagd € 799 all-in. Bij VNB kunt u ook rechtstreeks boeken.
inclusief: reis retour, transfers, overnachtingen, ontbijt, diner, en mij als ervaren gids onderweg.

 

Aanmelden | Wandelvakanties met inhoud | Hoofdreiziger | Medereiziger

MELD U AAN VOOR

DE NIEUWSBRIEF

 

en blijf op de hoogte van
nieuwe 
reizen en
aankomende activiteiten