Naar de startpagina

  • 2016.jpg
  • Banner-2.jpg
  • Banner-3.jpg
  • Banner-5.jpg
  • Banner1.jpg

BO Rugzak 1

Wandelreizen

Wandelen, de natuur kan u naar de stilte brengen. Dat is het geschenk van de natuur aan u. En dat is uw geschenk aan de natuur, zo zegt Eckhart Tolle. Wandelen over oude pelgrimswegen door Europa, brengt u dichter thuis bij uwzelf.

Onze pelgrimsreizen worden zowel in groepsverband als individueel met of zonder gids aangeboden.
Voor vragen kunt u altijd contact opnemen.

Wandelreizen:  ontdek - beleef - ervaar - in 2018

Wandelen, doe je stap voor stap, de ene voet voor de andere. Net als je adem, in en uit. Je gedachten mogen voorbij komen, daarna komen er weer andere. Het is dus ook een vorm van mindfulness.  Het brengt je meer in contact met jezelf. Thuiskomen bij jezelf, de weg naar rust en evenwicht. Zo draagt het bij aan je persoonlijke groei. Het gaat niet om de bestemming, maar om het onderweg zijn. Veel bewuster maak je keuzes en zet je nieuwe stappen. Broeder Fons heeft me gezegd, er is een leven ‘voor’ en ‘na’ de camino. Natuurlijk klopt dat, alleen mag je het zelf ontdekken, beleven en ervaren, op jouw manier. Het heeft míjn leven verrijkt. Alle mooie ervaringen en onverwachte hulp onderweg  hebben me meer vertrouwen gegeven en geleerd dat ik meer de controle kan en mag loslaten.

2018, Klik op de reis van uw interesse en lees verder. 

Trekking/avontuur/bezinning - Nepal
NepalVanuit Pokhara de Annapurka trek - 14 dagen.

Pelgrimsreis Camino Frances
Léon naar Santiago de Compostela

Der Ökumenische Pilgerweg,
Leipzig naar Eisenach, Duitsland 

Fransicus van Assisi,
Assisi naar Rome, Italië

Pelgrimsreis Camino Portugues
Porto naar Santiago de Compostela.

Pelgrimsreis Camino Francés 
Sarria naar Santiago de Compostela

Pelgrims wandelreis Lourdes en Pyreneën
Kennismaking met Lourdes en pelgrimswandelen door de Pyreneeën.

Spirituele driehoek, Brabant
Vessem, via Bergeijk naar Postel 

Rieti - Rome
Via Salaria, oeroud wegennetwerk, Italië 

Pelgrimswandeling - naar Banneux
Wittem (zuid Limburg) naar Banneux (BE)

Pelgrimsreis op aanvraag!!!
Zelf wandelen of met eigen groep over de camino?

Pelgrims tocht Italië - Rieti naar Rome 13 t/m 20 oktober 2018

Rieti - Rome

De Via Salaria is onderdeel van een oeroud wegennetwerk, ontwikkeld door de Sabijnen honderden jaren voor Rome een wereldmacht werd. 30 eeuwen later vormt de Via nog steeds de belangrijkste verbindingsweg tussen Rome en Rieti. De laatste sectie van de Sint Fransiscus route volgt dit antieke pad vanuit het centrum van Rieti naar het hart van het Vaticaan. U wandelt tussen de met olijfgaarden en bossen bedekte heuvels van deze streek. Onderweg vindt u menig historisch stadje op uw pad. De route vermijdt de drukke wegen rond de hoofdstad en voert u via een netwerk van Voetpaden naar het Sint Pietersplein.

Rieti RomeRieti Rome 2

Lees meer: Pelgrims tocht Italië - Rieti naar Rome 13 t/m 20 oktober 2018

Trekking/avontuur/bezinning in Nepal

Nepal

Vanuit Pokhara met de Annapurka trek/avontuur/bezinning - 14 dagen.

Eind oktober begin november is Nepal op zijn mooist met heldere luchten. Dit is na het regen seizoen, de nachten kunnen op deze hoogte behoorlijk fris zijn. Wij willen dan een mooie trekking met avontuur en bezinning gaan organiseren. De plannen krijgen steeds verder vorm. Ook het kostenplaatje meer concreter. Wij gaan uitvan 14 dagen incl of exl vliegreis. Onderweg met eigen thema's als actief in beweging, passief bekijken en stilte zoekend (mindful)

Onderstaand een voorbeeld welke we bekijken, met mogelijk een paar dagen verblijf in klooster. Half november is het programma af.

Heb je interesse laat het zsm weten en als je wensen zou hebben, kunnen we het misschien nog inpassen!

Lees meer: Trekking/avontuur/bezinning in Nepal - oktober/november 2018

Pelgrims wandelreis Assisi - Rome,

19 mei t/m 2 juni 2018

Onze Pelgrims wandelreis begint vanuit het middeleeuwse Assisi, de pelgrimsstad. Vanaf hier gaan we onze pelgrimsreis beginnen naar Rome. Assisi is gebouwd op een prachtige positie tegen de Monte Subasio. Het verleden en heden van deze stad is onverbrekelijk verbonden met de heilige Franciscus en Clara, die hier geboren en grotendeels van hun leven gewoond hebben. 
Assis1Assis3

Lees meer: Pelgrims Wandelreis Assisi - Rome

Pelgrims wandelreis van Porto naar Santiago

9 t/m 22 september 2018

Deze individuele - groepsreis over de Caminho naar Santiago en Finisterre vanuit Porto in Portugal , op basis overnachting en ontbijt. Over de Portugese route naar Santiago de Compostela. De overnachtingen zijn in eenvoudige onderkomens, zoals bij een pelgrimstocht. Slaapt u in herbergen en pensions. Deze reis is meer gericht op de culturele ingestelde pelgrimswandelaar. Overdag loopt u op eigen ritme en tempo naar de volgende slaapplaats. Na een afwisselende wandeldag kunt u genieten van een heerlijke terrassen met tapas en avondmaaltijd, meestal bereid met lokale producten.

DSCN3280kleinkopie

Lees meer: Caminho Portugues 2018

4Camino Frances - Léon naar Santiago de Compostela

16 t/m 30 juni 2018 

Of

15 t/m 30 september 2018

De Camino Frances is de route die door de meeste pelgrims wordt gelopen. Pelgrims komen echt overal van ter wereld vandaan. Uw start ligt in de oude historische stadskern van Léon, vanaf daar is het nog ongeveer 320 km naar Santiago de Compostela.

* compleet verzorgt inclusief vliegreis.

 

Lees meer: Camino Frances, Léon-Santiago de Compostela 2018

2Pelgrimstocht vanuit Klooster Wittem naar Banneux

Pleisterplaatsen voor de ziel,

13 t/m 16 april 2018

Onderweg lopen we door de mooie velden van Zuid-Limburg de Belgische streek Voeren en Ardennen. Ook komen wij langs verschillende kapellen en wegkruizen.
Compleet verzorgt

Lees meer: Pelgrimstocht, Wittem (NL) naar Banneux (BE) 2018

8Camino Frances de laatste 112,5 Km vanaf Sarria

3 t/m 9 juni 2018

Of

30 sept. t/m 6 okt. 2018

Sarria naar Santiago de Compostela - 7 dagen

Het oude wandelpad - Pelgrims van over de hele wereld hebben al eeuwen naar Camino naar Santiago gelopen. De aanleiding was/is het graf van de apostel Jacobus, in Santiago de Compostela.

Vandaag de dag, lopen vele de Camino voor religieuze, spirituele redenen, of gewoon voor uzelf en haar natuurlijke schoonheid, zoals de geschiedenis. De "Camino de Santiago" is een reis van uw levenstijd, een unieke ervaring die inspireert, zelfs als de reis voorbij is. Een van de meest bekende en belangrijke routes is de Camino Frances. 

 

Met mogelijk aansluitend naar Finisterre bij te boeken!

Lees meer: Camino Frances, Sarria-Santiago de Compostela 2018

71Pelgrims wandeltocht, Duitsland, land van Bach, Goethe en Luther

1 t/m 7 juli 2018

Wandelreis over een aanlooproute, naar Santiago, uit het oosten van Duitsland. In 8 wandelt u tussen Leipzig en Eisenach. De Duitse Jakobusweg draagt de naam “Der Ökumenische Pilgerweg”. Het bijzondere dat deze weg zich kenmerkt door rijke historie van het gebied. In samenwerking met de Stichting de Wandelmaat

 

Compleet verzorgt.

Lees meer: Pelgrimsweg Duitsland, Leipzig naar Eisenach

MELD U AAN VOOR

DE NIEUWSBRIEF

 

en blijf op de hoogte van
nieuwe 
reizen en
aankomende activiteiten